Ортопедични възглавници за по-добър сън

 1. Как ортопедичните възглавници ще ви помогнат за по-добър сън?
 2. Какво представлява ортопедичната възглавница?
 3. Наистина ли ортопедичните възглавници работят?
 4. Различни видове ортопедични възглавници
 5. Защо ортопедичните възглавници с мемори пяна са най-предпочитани за добър сън?
 6. За какво трябва да се оглеждаме, когато купуваме ортопедична възглавница?
 7. От къде е най-добре да си закупим ортопедична възглавница?

Как ортопедичните възглавници ще ви помогнат за по-добър сън?

Възглавниците са един от най-съществените аксесоари в спалнята, който ще ви помогне да отпочинете по-добре и да заспите бързо и лесно след дълъг и натоварен ден. Правилната възглавница ни кара да се чувстваме удобно през цялата вечер и помага на тялото ни да се зареди с нови сили и енергия за следващият ден. Затова е много важно възглавницата, на която спим да е най-добрата за нашето тяло.

Какво представлява ортопедичната възглавница?

Пазарът изобилства от много и различни видове възглавници. Един от многото варианти са ортопедичните възглавници. Те са предназначени главно да поддържат или коригират стойката на главата, докато спим на нея. Името „ортопедична възглавница“ възниква, защото тя е проектирана така, че тялото и главата ни да заемат правилната за нас позиция за сън. Ортопедичните възглавници предлагат редица ползи на своите притежатели. Те се считат за задължителен аксесоар за хора, които имат медицински проблеми или болки в областта на врата. Този тип модели се считат за най-добрите терапевтични модели, които ще облекчат медицински състояния като:

 • Безсъние или неспокоен сън
 • Трудно дишане при спане
 • Проблеми с кръвоносната система
 • Киселини
 • Болки в гърба
 • Болки и проблеми във врата

Наистина ли ортопедичните възглавници работят?

Купувайки си правилната ортопедична възглавница за вашите медицински проблеми, то вие със сигурност ще се отървете от болките си и ще се събуждате свежи и отпочинали. Хората, които плануват закупуването на този вид възглавница, си задават много и различни въпроси. Повечето от тях, които не са сигурни в ефективността на възглавниците, се чудят дали наистина ортопедичните възглавници работят? Като цяло, хората спят в много различни позиции – настрани, по корем или по гръб. Учени откриват, че най-здравословната позиция за сън е по гръб. Това се дължи на факта, че когато лежим по гръб, кръвта циркулира спокойно.

От друга страна, когато спим по корем, органите ни са притиснати, което води до нездравословна циркулация на кръвта. Това причинява по-бавна функционалност на органите. По същия начин, когато спиш настрани, се кръвоснабдява само едната част на тялото ни, което може да доведе до различни здравословни проблеми. Ортопедичните възглавници са създадени така, че да осигурят нужната опора и комфорт за главата, раменете и врата, независимо от позицията, в която спите. Благодарение на своите уникални качества, с този вид възглавница ще си осигурите спокойни нощи. Препоръчително е да проверите за конкретен вид възглавница, който най-добре ще пасне на главата ви и на позицията, в която обичате да спите, за да може да си осигурите максимално удобство.

Различни видове ортопедични възглавници

На пазара ще откриете много видове ортопедични възглавници с различни форми. Повечето от тях са направени за конкретна част от тялото, където имате нужда от специална опора.

 • Възглавниците за крака се поставят между крайниците, за да се облекчат болки в коляното или в долната част на тялото
 • Възглавниците за врата облекчават болки във врата, раменете и горната част на гърба.
 • Ортопедични възглавници за болки в долната част на гърба, които помагат за различни състояния
 • Възглавници за хора, които обичат да спят на една страна
 • Ортопедични възглавници за хора, които обичат да спят по гръб или корем.

Защо ортопедичните възглавници с мемори пяна са най-предпочитани за добър сън?

Повечето възглавници са направени от пяна или влакна. В днешни дни, най-търсените са възглавниците с мемори пяна, които са термочувствителни и много ефективни срещу болки във врата и раменете. Тяхното най-голямо предимство е, че те се адаптират според формата ви и веднага след като станете, възвръщат предишното си състояние. Този вид възглавници помагат за облекчаването на болки във врата, гърба и раменете, също така спомагат и за здрав и дълбок сън. Използването на възглавници с мемори пяна често се препоръчват, за да може да поддържате гръбначния си стълб в правилна позиция и също така, да се предотвратят нежеланите ортопедични проблеми.

За какво трябва да се оглеждаме, когато купуваме ортопедична възглавница?

Преди да тръгнете да купувате ортопедична възглавница е добре да си зададете няколко въпроса. Отговаряйки си на тях, ще си помогнете при правилният избор. Някои от тези въпроси са:

 • Как обичате обикновено са спите? По гръб, по корем или на една страна?
 • Чувствате ли се уморени и с болки, когато се събуждате сутрин?
 • Чувствате ли се слаби и изтощени в повечето случаи сутрин?
 • Често болката ви е в областта на гърба, врата или раменете?

Отговаряйки си на тези въпроси, определено ще си помогнете в правилният избор. Също така, е важно да проверите как точно да използвате ортопедичната възглавница, за да може да облекчите болката си. Имайте предвид, че спането върху такъв тип възглавница може да е трудно, особено ако за първи път използвате такава. За да свикнете с нея, е хубаво да мине около 1 седмица. Тъй като ортопедичните възглавници имат различни качества, е добре да пробвате няколко модела, за да намерите тази, която ще помогне за вашата болка.

От къде е най-добре да си закупим ортопедична възглавница?

Популярността на ортопедичните възглавници се увеличава всеки ден, именно заради това производителите създават страхотни модели за хора, които имат болки в областта на врата и раменете. Съвсем спокойно може да ги закупите и онлайн на по-добра цена, като предварително може да ги пробвате във физическите магазини. Не забравяйте и да сравните някои от най-добрите модели и да прочетете коментари за тях от хора, които вече са ги закупили. По този начин ще се уверите, че ще купите най-доброто за вас.

Подобни статии

Латексови матраци за отлично здраве
Латексови матраци за отлично здраве
Латексов матрак – защо да заложим на него? Както не веднъж сме споделяли, при покупката на матрак трябва да бъдете много внимателни, защото сънят предопределя не само настроението ви през деня,...