Латексови матраци за отлично здраве

 1. Латексов матрак – защо да заложим на него?
  1. 1. Латексът е напълно безвреден за организма
  2. 2. Латексът отблъсква всички видове акари
  3. 3. Латексови матраци лекуват редица заболявания
  4. 4. Индивидуална подкрепа дори при двама спящи с различно тегло
  5. 5. Латексът е най-трудно деформиращият се материал
  6. 6. Латексови матраци за всеки сезон
  7. 7. Ортопедичен матрак - латексов матрак

Латексов матрак – защо да заложим на него?

Както не веднъж сме споделяли, при покупката на матрак трябва да бъдете много внимателни, защото сънят предопределя не само настроението ви през деня, но и здравословното ви състояние. Като едни от най-здравословните и безвредни матраци се посочват тези от латекс. Материалът латекс има много преимущества що се отнася до здравето и неслучайно се използва и при изработката и на други продукти като биберони, презервативи, хирургически ръкавици и др. Какви са предимствата му обаче за добрия сън?

1. Латексът е напълно безвреден за организма

Самият факт, че първоначално с латексови матраци и възглавници са били оборудвани здравните заведения в САЩ и Западна Европа. Допълнителните вертикални и хоризонтални отвори по цялото ядро пък гарантират дишащи свойства и приток на свеж въздух.

2. Латексът отблъсква всички видове акари

Материалът латекс има естествената способност да отблъсква всички видове бактерии и акари, което обяснява и защо детски латексови матраци са основният избор на много родители.

3. Латексови матраци лекуват редица заболявания

Редица тестове установяват, че всъщност латексовите матраци с обособени отделни ортопедични зони (т.нар. 7 зони на комфорт) преборват заболявания като гръбначни проблеми, болки във врата, дегеративни болести, безсъние и др.

4. Индивидуална подкрепа дори при двама спящи с различно тегло

Доказано латексът е най-добрият избор, особено за партньори с различно тегло. Латексовите матраци Латекс ЕКОН предлагат избор на твърдост – М (средна), F (твърд) и SF (много твърд), които са препоръчителни за потребители с различно тегло. По този начин ще избегнете деформация на матрака и некомфортен сън.

5. Латексът е най-трудно деформиращият се материал

Редица тестове удостоверяват колко издръжлив и неподатлив на деформации е латексът. Благодарение на изключителната си еластичност, той възстановява първоначалната си форма дори след многократни натоварвания.

6. Латексови матраци за всеки сезон

Важно е матракът, на който спите да е комфортен целогодишно, т.е. да осигурява прохлада през лятото и топлина през зимата. Матраците от латекс са точно такива, благодарение на изолиращите си свойства, които решават проблема с нощното изпотяване.

7. Ортопедичен матрак - латексов матрак

Всички латексови матраци притежават обособени зони за индивидуална поддръжка и комфорт за всяка отделна част на тялото – глава, рамене, кръст, таз, бедра, колене и глезени. За правилното позициониране на гръбначния стълб, ортопедичността е най-важната характеристика за един добър матрак.

Най-популярните латексови матраци са на Латекс ЕКОН – гр. Бяла. Те се изработват по специална технология – DUNLOP, която гарантира най-високо качество и отговаря на всички стандарти за безопасност. Това означава, че в състава им липсват вредни химикали и съставки. Всички вложени материали са природосъобразни и екологично чисти, отговарящи на най-съвременните европейски изисквания.

Подобни статии

Латексови матраци за отлично здраве
Латексови матраци за отлично здраве
Латексов матрак – защо да заложим на него? Както не веднъж сме споделяли, при покупката на матрак трябва да бъдете много внимателни, защото сънят предопределя не само настроението ви през деня,...
Двулицеви матраци Латекс ЕКОН
Двулицеви матраци Латекс ЕКОН
Латексови двулицеви матраци Латекс ЕКОН Най-известните латексови матраци в България, това са матраци Латекс ЕКОН. Те произвеждат прецизни, качествени продукти, като имат вече над 30 години опит....
Sleep Genesis – нова технология за сън от матраци ТЕД
Sleep Genesis – нова технология за сън от матраци ТЕД
Във времена на постоянен стрес и ежедневно напрежение, сънят се оказва главен фактор за възстановяване на психиката и физиката. Професионалистите от матраци ТЕД имат главна цел при производството на...