7 често срещани мита за матраците

 1. 7 мита за матраците, които ще разбием
  1. Мит 1 – Сменяйте матрака на всеки 8 години
  2. Мит 2 – Твърд матрак е най-добрият матрак за гърба ви
  3. Мит 3 – Правилният матрак ще предотврати обръщането и шаването вечер
  4. Мит 4 – Новият ви матрак трябва да ви е удобен от първия път, когато легнете на него
  5. Мит 5 – Матракът трябва да се обръща и завърта на няколко месеца, за да се поддържа в добро състояние
  6. Мит 6 – Купете матрак с възможно най-дългата гаранция
  7. Мит 7 – Премахване на етикета на вашия матрак

7 мита за матраците, които ще разбием

Купуването на нов матрак всъщност е доста трудоемка задача. Сравняването на характеристиките и цените от марка до марка е предизвикателство, защото има изключително много променливи. Дали ще е покет или бонел пружини, пяна или латекс, органични или естествени, хибридни модели – комбинациите са безкрайни. И тъй като купуването на нов матрак не е честа покупка, трябва задължително да внимавате при избора си. Лутайки се през бъркотията от многото информация в матрачната индустрия, търсейки правилният с който да получите страхотен сън, ние ще ви помогнем да направите точната покупка. Преди да посетите магазините за матраци е добре да научите разликата между митовете и истината.

Мит 1 – Сменяйте матрака на всеки 8 години

Повечето производители на матраци съветват замяна на матрака на всеки 7-10 години, в зависимост от комфорта и подкрепата. Истината е, че животът на един матрак варира, в зависимост от това как се грижите за него, как спите върху него и колко често го въртите. Мислете за него, като средство за получаване на добър сън. Точно както един добър чифт обувки може да ви помогне да бягате по-бързо и да предотвратите наранявания, така и поддържащият матрак може да осигури по-добър и здрав сън. Ще разберете кога е време да вземете нов матрак, въз основа на това как се чувствате, когато се събудите.

Мит 2 – Твърд матрак е най-добрият матрак за гърба ви

За да сведете до минимум болката и дискомфорта и да помогнете на тялото да се отпусне, имате нужда от матрак, който съответства на любимите ви пози на сън. Като цяло, матраците попадат в три категории.

Меките матраци заемат вашата форма, но не осигуряват равномерна подкрепа на цялото тяло.
Матраците със средна степен на твърдост са склонни да осигуряват еднакво приспособимост и поддръжка и да облекчават болката при повечето хора.
Твърдите матраци предлагат добра опора, но малка приспособимост, което може да доведе до болки в точката на натиск.

Мит 3 – Правилният матрак ще предотврати обръщането и шаването вечер

Бебетата започват да се преобръщат в съня си на около 4 месечна възраст, а в зряла възраст се движим до 75 пъти на нощ. Движим се през нощта, за да облекчим болката от точката на натиск и да намалим стреса и напрежението върху гърба и ставите. Добрият матрак може да намали въртенето през нощта, като осигури облекчаване на точката на натиск, което ще ви позволи да имате дълбок и качествен сън.

Мит 4 – Новият ви матрак трябва да ви е удобен от първия път, когато легнете на него

Повечето хора се нуждаят от поне един месец, за да приспособят телата си към новия матрак. Имайки предвид колко дълго прекарваме в леглото, не е чудно, че нашите мускули и стави се пригаждат към матрака, на който спим.

Мит 5 – Матракът трябва да се обръща и завърта на няколко месеца, за да се поддържа в добро състояние

Хубаво е да спите в различни позиции и места на матрака, за да може той да се компресира равномерно. Завъртайте матрака си всеки месец първите 6 месеца след закупуването му. След това, може да почнете да го въртите на три месеца веднъж.

Мит 6 – Купете матрак с възможно най-дългата гаранция

Гаранциите за матраци не се отнасят до това колко дълго ще живее даденият продукт. Гаранцията покрива изработката и качеството на материалите, но точно както и повечето продукти, които се използват често, ще забележите износване преди да стигнете до края на гаранцията. Когато купувате нов матрак, прочетете внимателно гаранцията, въпреки че има много малка разлика в условията на различните производители.

Мит 7 – Премахване на етикета на вашия матрак

Предупреждението срещу премахването на законния маркер на новия матрак може да бъде смущаващо. Истината е, че след като сте купили матрака и е в дома ви, можете да направите каквото си искате с него. Но ако трябва да подадете рекламация, етикетът трябва да бъде прикрепен към матрака, защото съдържа важна информация, която ще помогне на производителя да обработи вашето искане.

Подобни статии

Двойките трябва да спят….отделно!
Двойките трябва да спят….отделно!
Некачественият сън води до развод Половинката ви хърка, върти се в леглото и има неспокоен сън? Резултатът – той спи добре, а вие страдате от безсъние. Диванът се превръща в най-добрия ви...
Ортопедични възглавници за по-добър сън
Ортопедични възглавници за по-добър сън
Как ортопедичните възглавници ще ви помогнат за по-добър сън? Възглавниците са един от най-съществените аксесоари в спалнята, който ще ви помогне да отпочинете по-добре и да заспите бързо и лесно...
Има ли матраци за домашни любимци
Има ли матраци за домашни любимци
Съществуват ли матраци за домашни любимци? Не смятате ли, че сме станали прекалено големи егоисти, та да избираме с часове, а някои хора даже и с дни наред удобни матраци за дома, докато в същото...
50 от най-интересните факти за матраците
50 от най-интересните факти за матраците
Колко знаете за матраците и леглата? Колко често си мислите за матрака си? Или за леглото си? Това не e често срещан въпрос. Прекарвате една трета от живота на матрака си – в сън, четене или...