7 често срещани мита за матраците

 1. 7 мита за матраците, които ще разбием
  1. Мит 1 – Сменяйте матрака на всеки 8 години
  2. Мит 2 – Твърд матрак е най-добрият матрак за гърба ви
  3. Мит 3 – Правилният матрак ще предотврати обръщането и шаването вечер
  4. Мит 4 – Новият ви матрак трябва да ви е удобен от първия път, когато легнете на него
  5. Мит 5 – Матракът трябва да се обръща и завърта на няколко месеца, за да се поддържа в добро състояние
  6. Мит 6 – Купете матрак с възможно най-дългата гаранция
  7. Мит 7 – Премахване на етикета на вашия матрак

7 мита за матраците, които ще разбием

Купуването на нов матрак всъщност е доста трудоемка задача. Сравняването на характеристиките и цените от марка до марка е предизвикателство, защото има изключително много променливи. Дали ще е покет или бонел пружини, пяна или латекс, органични или естествени, хибридни модели – комбинациите са безкрайни. И тъй като купуването на нов матрак не е честа покупка, трябва задължително да внимавате при избора си. Лутайки се през бъркотията от многото информация в матрачната индустрия, търсейки правилният с който да получите страхотен сън, ние ще ви помогнем да направите точната покупка. Преди да посетите магазините за матраци е добре да научите разликата между митовете и истината.

Мит 1 – Сменяйте матрака на всеки 8 години

Повечето производители на матраци съветват замяна на матрака на всеки 7-10 години, в зависимост от комфорта и подкрепата. Истината е, че животът на един матрак варира, в зависимост от това как се грижите за него, как спите върху него и колко често го въртите. Мислете за него, като средство за получаване на добър сън. Точно както един добър чифт обувки може да ви помогне да бягате по-бързо и да предотвратите наранявания, така и поддържащият матрак може да осигури по-добър и здрав сън. Ще разберете кога е време да вземете нов матрак, въз основа на това как се чувствате, когато се събудите.

Мит 2 – Твърд матрак е най-добрият матрак за гърба ви

За да сведете до минимум болката и дискомфорта и да помогнете на тялото да се отпусне, имате нужда от матрак, който съответства на любимите ви пози на сън. Като цяло, матраците попадат в три категории.

Меките матраци заемат вашата форма, но не осигуряват равномерна подкрепа на цялото тяло.
Матраците със средна степен на твърдост са склонни да осигуряват еднакво приспособимост и поддръжка и да облекчават болката при повечето хора.
Твърдите матраци предлагат добра опора, но малка приспособимост, което може да доведе до болки в точката на натиск.

Мит 3 – Правилният матрак ще предотврати обръщането и шаването вечер

Бебетата започват да се преобръщат в съня си на около 4 месечна възраст, а в зряла възраст се движим до 75 пъти на нощ. Движим се през нощта, за да облекчим болката от точката на натиск и да намалим стреса и напрежението върху гърба и ставите. Добрият матрак може да намали въртенето през нощта, като осигури облекчаване на точката на натиск, което ще ви позволи да имате дълбок и качествен сън.

Мит 4 – Новият ви матрак трябва да ви е удобен от първия път, когато легнете на него

Повечето хора се нуждаят от поне един месец, за да приспособят телата си към новия матрак. Имайки предвид колко дълго прекарваме в леглото, не е чудно, че нашите мускули и стави се пригаждат към матрака, на който спим.

Мит 5 – Матракът трябва да се обръща и завърта на няколко месеца, за да се поддържа в добро състояние

Хубаво е да спите в различни позиции и места на матрака, за да може той да се компресира равномерно. Завъртайте матрака си всеки месец първите 6 месеца след закупуването му. След това, може да почнете да го въртите на три месеца веднъж.

Мит 6 – Купете матрак с възможно най-дългата гаранция

Гаранциите за матраци не се отнасят до това колко дълго ще живее даденият продукт. Гаранцията покрива изработката и качеството на материалите, но точно както и повечето продукти, които се използват често, ще забележите износване преди да стигнете до края на гаранцията. Когато купувате нов матрак, прочетете внимателно гаранцията, въпреки че има много малка разлика в условията на различните производители.

Мит 7 – Премахване на етикета на вашия матрак

Предупреждението срещу премахването на законния маркер на новия матрак може да бъде смущаващо. Истината е, че след като сте купили матрака и е в дома ви, можете да направите каквото си искате с него. Но ако трябва да подадете рекламация, етикетът трябва да бъде прикрепен към матрака, защото съдържа важна информация, която ще помогне на производителя да обработи вашето искане.