6 съвета за успешна покупка на топ матрак

  1. 1. Топ матраци – цени
  2. 2. Височина на топ матраците
  3. 3. Топ матраци за двойки
  4. 4. Топлина и студ
  5. 5. Лесно транспортиране
  6. 6. Антибактериални топ матраци

Матракът ви е вече деформиран, но желаете да отложите покупката на нов още малко? Имате твърд матрак, който желаете да омекотите? Разтегателният диван не е толкова комфортен за сън? Имаме решение на проблема ви – нуждаете се от топ матрак, и то съответстващ само и единствено на вашите изисквания. Нашите съвети ще ви помогнат да изберете подходящия топ матрак сред богатото разнообразие на модели на пазара. На какво основно трябва да обърнете внимание, за да си гарантирате успешна покупка на топ матрак?

1. Топ матраци – цени

Цената е основният фактор, който е определящ за повечето потребители, независимо за каква покупка става въпрос. В момента на пазара се предлагат топ матраци на супер достъпни цени и такива, които са по-скъпи в зависимост от материалите и производителя. Имайте предвид обаче, че не винаги високата цена означава непременно високо качество. Съществуват също толкова добри модели топ матраци, които са в пъти по-евтини. Дали да заложите на скъп и луксозен топ матрак или пък на по-евтин модел зависи от това с каква цел всъщност го купувате. Ако очаквате от топ матрака повече комфорт и търсите модерни материали като охлаждаща пяна, мемори пяна или латекс, бъдете готови да дадете повече пари. Ако пък ви е нужен топер, който да използвате за елиминиране на неравности по стария матрак или за диван, в случаите когато го използвате като допълнително място за сън, ви съветваме да заложите на по-евтин вариант. Не пропускайте да следите и промоциите най-вече в онлайн магазините, тъй като именно от там може да се сдобиете с качествен и комфортен топ матрак на ниски цени.

2. Височина на топ матраците

Когато ви предстои покупка на топ матрак, ви съветваме да обърнете внимание и на тяхната височина, която при различните модели варира между 3 и 9 см. Ако търсите повече комфорт или по-добра опора определено трябва да изберете по-висок топ матрак от плътна полиуретанова пяна. Това важи и ако в момента спите на много деформиран матрак и желаете да елиминирате неравностите. По-тънките топ матраци са идеално решение, ако имате нужда от лесен за транспортиране и съхранение продукт.

3. Топ матраци за двойки

При двама спящи индивидуалният комфорт е от особено значение. Ако сте двойка, ви препоръчваме да се насочите към топ матраци с мемори пяна или топ матраци с латекс, защото те изолират движенията на спящите и движенията на единия партньор не прекъсват съня на другия.

4. Топлина и студ

Различните материали при изработката на топ матраци влияят на усещанията за топлина и студ. Така например мемори пяната, гъшият пух и латексът са материали, които са подходящи за студените месеци, защото осигуряват повече топлина и я задържат в леглото. В случай, че имате проблем със съня през летните нощи пък е добре да се ориентирате към топ матраци с охлаждащо действие. Най-практичен е вариантът съчетаващ две страни, изработени от различни материали, които да използвате в зависимост от предпочитанията и сезона.

5. Лесно транспортиране

Ако планувате да взимате топ матрака при пътуване или да го ползвате само от време на време е важно той да се транспортира и съхранява лесно. Съветваме ви да изберете по-тънък и по-лек модел, който да е лесно преносим и да не заема много място. Ако ви е необходим топ матрак, който да поставите върху стария матрак, не обръщайте внимание на този фактор и изберете модел, който ви е комфортен.

6. Антибактериални топ матраци

В случай, че страдате от някакви алергии или имате прекалено чувствителна кожа е добре да се насочите към модели, които са обработени антиакарно, антиалергично и антибактериално. Друг важен фактор е наличието на цип, който позволява лесна поддръжка.

С тези съвети ви гарантираме успешна покупка на комфортен топ матрак, съобразен изцяло с вашите изисквания. Не забравяйте, че всеки има различни усещания за твърдост, мекота и комфорт, затова най-важният съвет е да се доверите единствено на вашите възприятия и нужди.