5 причини да инвестираме в матрак с мемори пяна

 1. Матрак с мемори пяна
  1. 1. Прохладен сън
  2. 2. По-добра подкрепа
  3. 3. Намалява болката
  4. 4. Ще спите по-добре с партньора си
  5. 5. Цената

Матрак с мемори пяна

Закупуването на memory foam матрак означава, че можете да се възползвате от многобройните предимства на този материал. Лятото е чудесно време да се огледате за нов матрак. Истината е, че инвестирането в нов матрак може да бъде една от по-големите покупки, които ще направите за себе си, но може също да има огромно влияние върху вашата почивка. Може би е дошло време да направите промяна в живота си и да получите нов матрак, но кой материал е подходящ за вас? Днес ще разгледаме основните пет причини, заради които хората избират матрак с memory пяна.

1. Прохладен сън

По-старите модели с мемори пяна всъщност запарваха, но с новите технологии нещата са се променили. Съвременният матрак с мемори пяна може да има големи, отворени клетъчни структури, които пускат въздух през матрака. Това помага да се регулира температурата и да се предотврати изпотяването и усещането за топлота. Други модели пък разполагат с мемори пяна с охлаждащи гел капсули, които ще ви предоставят прохлада през летните месеци.

2. По-добра подкрепа

Една от най-големите причини, която кара хората да купуват матрак с мемори пяна, е фактът, че те подкрепят тялото ви много добре и съответно са много по-комфортни. Пяната следва контурите на тялото ви, докато спите, което ви помага да намалите налягането и да ви позволи да спите по-спокойно през нощта.

3. Намалява болката

Омръзна ли ви да се събуждате с болки в гърба? Вашият настоящ матрак може да не поддържа правилно тялото ви, което може да ви остави с болки в момента, в който се събудите. Дори ако вашата болка не е причинена от сегашния ви матрак, спането на такъв с мемори пяна може да намали много видове хронична болка.

4. Ще спите по-добре с партньора си

Безсилно сте, когато станете от леглото и случайно събудите партньора си или той вас. С матрак с мемори пяна е много по-малко вероятно да се безпокоите помежду си посред нощ.

5. Цената

Имаше време, когато закупуването на матрак с мемори пяна беше непосилно за много хора заради тяхната цена. В днешно време може да се сдобиете с такъв модел много по-лесно и на достъпна цена, тъй като има голямо разнообразие в различни ценови диапазони.

Осигурете си спокоен и здравословен сън с матрак с мемори пяна. Предимствата му са много, а доволните клиенти се увеличават с всяка секунда.

Подобни статии

Възглавници от мемори пяна
Възглавници от мемори пяна
Възглавници от мемори пяна – предимства Кои са плюсовете на възглавници от мемори пяна? Memory foam или в директен превод от английски език – мемори пяна – е специализиран материал, който усилено...
Признаци на проблеми със съня при децата
Признаци на проблеми със съня при децата
Всички знаем, че за здравия ум и тяло е необходим добър, спокоен сън. Това важи особено за децата, които се нуждаят от добри 2-3 часа повече сън всяка вечер, отколкото възрастните. За да получават...
Ортопедични възглавници за по-добър сън
Ортопедични възглавници за по-добър сън
Как ортопедичните възглавници ще ви помогнат за по-добър сън? Възглавниците са един от най-съществените аксесоари в спалнята, който ще ви помогне да отпочинете по-добре и да заспите бързо и лесно...