С какви матраци да обзаведете хотела?

  1. Подходящи матраци за хотели
  2. Кои са най-добрите марки за матраци за хотели?
  3. Каква е приемливата цена на матраци за хотели?
  4. Лесна поддръжка на матраци за хотели

Подходящи матраци за хотели

Повечето съвременни производители на матраци разполагат със специална категория или дори отделна линия матраци, предназначени специално за хотели. В действителност, хотелските комплекси и помещения, отделните стаи и спални в такъв тип сгради изискват доста по-високо качество на изработка и някои конкретни и допълнителни екстри в изграждането на идеалната зона за сън. Ето защо, съвременните матраци за хотели съчетават оригиналния дизайн, който безспорно е не по-малко важен и от значение, с функции и свойства, обикновено не присъстващи или поне редки за стандартните и класически матраци. Ако и вие сте собственик или мениджър на хотел и се чудите с какви матраци да обзаведете хотела, днес, ще ви дадем няколко конкретни насоки, които ще са ви повече от полезни.

Кои са най-добрите марки за матраци за хотели?

Както вече казахме, разнообразието от производители, които предлагат свои собствени колекции матраци за хотели, съвсем не е малко. Днес, големите фирми като матраци ТЕД, матраци НАНИ, матраци Блян и матраци Магнифлекс, например, разполагат с такъв тип продукти, така че ако сте почитатели на някои от тях, не се колебайте да разгледате какви варианти могат да ви предложат в момента.

Каква е приемливата цена на матраци за хотели?

Естествено, за всеки собственик на хотел цената, която може да се сметне за приемлива за брой или комплект от хотелски матраци, е различна. Факт е обаче, че експертите съветват хотелските мениджъри да не правят спестявания точно от това: от обзавеждането на помещенията за настаняване, най-вече от аксесоарите за сън и особено от матраците. Нека не забравяме, че в хотел отиваме, когато искаме да си починем или когато имаме важно пътуване, неизбежно свързано с последваща нужда от почивка. Ако такава не можем да осигурим на своите посетители, то тогава, със сигурност, не сме се справили с обзавеждането на своя хотел. А кое друго, ако не матраците допринасят най-много за фактора комфорт в хотелските помещения и спални?

Лесна поддръжка на матраци за хотели

Въпреки че за спалните помещения и тяхната хигиена ще се грижат професионалисти, не трябва да подценявате фактора лесна поддръжка при избора на хотелски матраци. Дори да са подготвени за всякакви екстремни ситуации, камериерките имат изключително голям брой стаи и матраци, за които да се грижат. Не е ок да вземате матраци, чиито повърхности са прекалено деликатни, бързо и лесно се нацапват, а след това петната им не биха могли да се премахнат с нормалните почистващи средства. Друг е въпросът, че можете предварително да се подсигурите и да си вземете топ матраци или протектори за матраци, с които допълнително да предпазите своите хотелски матраци, а едновременно с това да удължите живота им, тоест и да намалите за в бъдеще своите разходи.
Бъдете разумни и мислете за удовлетворението на претенциите на своите изискани клиенти при избора на матраци за хотела си. От тях зависи вашия бизнес. Вашата репутация! Не подценявайте ролята на матраците в хотела ви в никакъв случай!