Съвети за покупка на матрак за студенти

 1. 5 съвета за покупка на матрак за студентско общежитие
  1. 1. Размер на матрака.
  2. 2. Пробвайте матрака.
  3. 3. Защитете инвестицията си.
  4. 4. Попитайте за гаранцията.
  5. 5. Посъветвайте се с експерти.

5 съвета за покупка на матрак за студентско общежитие

Когато студентите пристъпват в университета и студентското общежитие е новият им дом, една от най-важните покупки е новият матрак. Това може да ви се струва не толкова важно, но проучвания доказват, че инвестицията в нов и качествен матрак подобрява съня и води до повече успехи по време на ученето. Независимо дали студентът ще живее на общежитие или в нов апартамент, прочетете нашите 6 съвета за покупка на нов матрак:

1. Размер на матрака.

Това е първото нещо, на което трябва да обърнете внимание. Внимателно трябва да измерите леглото, което се намира в студентската стая. Размерите на матрака, трябва да бъдат с размерите на вътрешния отвор на леглото. В студентските общежития, най-често срещаните модели легла са с единични размери, но ,разбира се, има и изключения.

2. Пробвайте матрака.

Няма как да си купите кола преди да сте я пробвали, нали? Така е и с матрака. Това е не само парична инвестиция, но и покупка, благодарение на която сънят ви ще бъде спокоен и ще се събуждате свежи и отпочинали за новия ден. Отидете в магазин или шоурум, за да може да изпробвате матрака. Легнете за 15-20 минути на всеки един матрак и вижте кой модел ви пасва най-добре. Живеете далеч от вашия студент? Няма проблем! Съществуват много онлайн магазини за матраци, които ще улеснят избора ви и ще доставят продукта до посочен адрес.

3. Защитете инвестицията си.

Независимо дали купувате матрак за вас или вашия студент, трябва да „защитите“ инвестицията си. Изберете протектор за матрак, който ще го предпази от зацапване и захабяване. Протекторите могат да се свалят и да се перат многократно.

4. Попитайте за гаранцията.

Всеки един матрак има гаранция. Важно е да попитате колко години е и какво покрива тя.

5. Посъветвайте се с експерти.

Независимо дали сте предприели покупка на матрак от магазин или онлайн, трябва да се посъветвате със специалисти. Това са хората, които най-добре ще отговорят на всичките ви въпроси и ще направят избора ви по-лесен.

Струва си да заложите на най-доброто, за да гарантирате на вашия студент спокойствие за предстоящото учение. Именно малките неща имат голямо въздействие върху ежедневието. Едно от тях е спокойният сън!

Подобни статии

6 съвета за успешна покупка на топ матрак
6 съвета за успешна покупка на топ матрак
Матракът ви е вече деформиран, но желаете да отложите покупката на нов още малко? Имате твърд матрак, който желаете да омекотите? Разтегателният диван не е толкова комфортен за сън? Имаме решение на...
50 от най-интересните факти за матраците
50 от най-интересните факти за матраците
Колко знаете за матраците и леглата? Колко често си мислите за матрака си? Или за леглото си? Това не e често срещан въпрос. Прекарвате една трета от живота на матрака си – в сън, четене или...
Как нощните смени влияят на съня ни?
Как нощните смени влияят на съня ни?
Нощните смени и сънят Голяма част от хората работят нощна смяна и се налага да спят през деня, когато всички останали са на работа. Очевидно е, че по-голямата част от хората не избират сами този...