Смяна на матрака – откъде да започнем

  1. Откъде да започнем при смяна на матрака?
  2. Ползвайте старите си матраци за пример – добри или лоши
  3. Определете бюджет за новите матраци, в рамките на които, да направите своята покупка
  4. Колко спешна е покупката на матраци
  5. Попитайте приятели за техните матраци

Откъде да започнем при смяна на матрака?

Средно, качествените матраци са с продължителност на живота от 15 години, но поради едни или други обстоятелства този срок може да бъде намален до около 8 години. Най-често, похабяването на матрака се дължи на немърлива поддръжка, нередовно обръщане при двулицевите матраци, грешен подход в почистването, некачествени или изобщо неизползвани основи за легла, топ матраци и подматрачни рамки. Естествено, ако вашият матрак вече ви е крайно неудобен и дори покупката на топ матрак не ви е помогнала, то няма какво да чакате да минат осемте години… Грабвайте се и отивайте на пазар за нов матрак, защото неудобното спане е повече от вредно за вашето здраве и дух. От къде обаче да започнем, ако ни предстои смяна на матрака? Ето няколко насоки, които биха ви помогнали…

Ползвайте старите си матраци за пример – добри или лоши

Вече знаете какво искате и какво не искате от един нов матрак. Освен това сте разбрали, че матраци от мемори пяна, колкото и да са хвалени, не са за вашето телосложение или специални нужди. Или пък държите този път да не правите никакви компромиси с качеството и най-вече с наличието на функцията ортопедичност, както ви е посъветват лекарят, защото се оказа, че матракът има значение за вашите болни стави.

Определете бюджет за новите матраци, в рамките на които, да направите своята покупка

Колкото и да искате вашият нов матрак да е в пъти по-удобен и практичен от стария, все пак, ще трябва да се съобразите с някаква сума. Затова, помислете, преди да влезнете в магазина, колко можете да заделите за тази своя покупка. За да не се блазните и най-вече, ако не можете да се контролирате в магазина, когато си харесате нещо, най-добре е директно да заявите своя бюджет на продавач-консултанта и той да ви помогне в избора ви.

Колко спешна е покупката на матраци

Ако не е толкова спешно, можете да огледате максимално повече магазини и да изпробвате, като полегнете, няколко матрака. Това упражнение ще ви струва около седмица, така че помислете: имате ли нерви и сили да спите още малко на стария си и похабен матрак или положението е повече от спешно?

Попитайте приятели за техните матраци

Ако познавате човек, който наскоро е пазарувал подобни неща за дома, добре е да се ориентирате към него за съвет. Не че вие не можете сами да прецените какво е практично за вас, но наскоро закупилият си матрак клиент ще бъде по-осведомен за последните тенденции в сферата, както и за това къде са големите намаления, кои са хитовите в момента марки и производители, както и отживелиците в покупката на матраци.

С тези четири прости първи стъпки, успешната ви покупка на нов матрак е гарантирана! Пожелаваме ви приятно и най-вече изгодно пазаруване!