Проблеми със съня през лятото

  1. Най-честите проблеми със съня през лятото
    1. Шумни съседи
    2. Горещо време
    3. Ярки светлини
  2. Сезонът на алергиите

Най-честите проблеми със съня през лятото

Несъмнено лятото е един от най-чаканите и обичани сезони. То е синоним на топло време и прекрасни вечери прекарани навън с приятели. С настъпването на лятото, обаче, идват и някой проблеми свързани със съня. За щастие, те могат да се решат много лесно, просто трябва да се въоръжите с малко търпение. Вижте най-честите проблеми, свързани със съня през летния сезон.

Шумни съседи

Когато времето се затопли, всеки предпочита да прекарва времето си навън. Независимо дали съседите ви правят партита в малките часове на нощта или просто не искате да бъдете събуждани от съседските деца, шумът е огромна пречка за добрия сън. Поговорете със съседите си! Помолете ги да бъдат по-тихи, в противен случай трябва да си закупите тапи за уши, които ще намалят шума и ще ви осигурят спокоен сън.

Горещо време

Лятото идва с горещо време, което означава, че и температура в дома ви ще се покачи. Очевидното решение за това е да охладите стаята, с помощта на климатик. Какво е решението, ако не разполагате с такъв? Заложете на матрак с охлаждащ гел от едната страна, който ще ви осигури хлад по време на сън.

Ярки светлини

Ако професията ви е свързана с работа през нощта, то ярката светлина през деня, може да попречи на съня ви. Изберете подходящи завеси, които ще попречат на светлината да навлиза в стаята ви. Друг изпитан метод е да заложите на маска за сън – добро решение, което ще създаде подходяща атмосфера за сън.

Сезонът на алергиите

Късната пролет и началото на лятото е пикът на алергиите. Няма как алергията да изчезне сама, така че консултирайте се с лекар, който ще ви посъветва най-добре, какво да правите.

Обърнете внимание и на матрака си, ако той е прекалено стар, трябва да го смените. Препоръчително е матраците да се сменят най-много след 7-10 години, тъй като е напълно възможно в ядрото му да има прах, който да е причинител на алергия.