Преборете Болките с Правилния Матрак

  1. Mатраци Срещу Болкитe по Тялото
    1. 1. Матраци Срещу Главоболие
    2. 2. За Какво Помагат Ортопедичните Анатомичните Матраци?
    3. 3. Матраци Срещу Болки в Ставите и Сухожилията
    4. 4. Матраци Срещу Безсъние

Mатраци Срещу Болкитe по Тялото

Болките по тялото, в скелетната или мускулната система, биха могли да бъдат предизвикани от стотици различни причини. Едно обаче е ясно, когато става въпрос за същите тези болки и за нашата тема – с правилния матрак всички ние можем да се отървем от голяма част от тези болки или поне да ги сведем до минимум. Това е така, защото в крайна сметка, матраците са домашен аксесоар, свързан с един от най-важните за тялото и неговата отмора и регенерация процес – сънят. Ако сънят е здравословен и пълноценен, и тялото ни е здраво, а функциите му – пълноценни. Не е случайно, че старите хора казват „Сънят е здраве!“. Не е случайно и, че всеки лекар, без значение във връзка с каква диагноза сте при него, ще ви посъветва да си почивате повече по време на лечението. Нищо не е случайно, когато става въпрос за здраво тяло, отпочиващо ежедневно в удобен матрак. Защото с правилните матраци, можете да излекувате всички болки по тялото.

1. Матраци Срещу Главоболие

Мигрената силно се влияе е от лошия и некачествен сън. А той, разбира се, може да се подобри с подходящ и отпускащ матрак. Вече се разработват и специализирани матраци при мигрена, но обикновено те следват функциите и характеристиките на добре познатите ни днес ортопедични и анатомични матраци.

2. За Какво Помагат Ортопедичните Анатомичните Матраци?

Практически за почти всякакви болки в тялото. Ортопедичните матраци по правило са предназначени за проблеми с кръста, гръбначния стълб и гърба. Обикновено, те изиграват ролята на правилната навигация за тялото по време на сън – навигация за най-подходящата и здравословна поза за заспиване. Това са матраци, които не позволяват изкривявания и наред с това успокояват тялото. Що се касае до анатомичните матраци, те се препоръчват най-вече в сферата на мускулните болки. Еднакво ефективни са и за профилактика, и за активно лечение.

3. Матраци Срещу Болки в Ставите и Сухожилията

Правилно подбраният матрак – като модел, дизайн и размер – може значително да ги намали. Нещо повече – когато медицинско лице диагностицира остра форма на остеопороза, артрит или друго подобно заболяване, най-често то ще предложи на пациента и смяна на матрака. Може и да ви звучи странно, но с ефикасен матрак хората с хронични артритни заболявания, биха могли да намалят симптомите с до 70% за кратко време. Не са редки и случаите на премахването на част от тези симптоми. Обикновено, освен анатомични и ортопедични матраци, за ставни и сухожилни болки експертите препоръчват и мемори пяна в състава. Те също са доста удобни за целта, като действат успокояващо, релаксиращо и предразполагащо към по-бързо заспиване.

4. Матраци Срещу Безсъние

Да, инсомнията е тежко състояние, което може да доведе до болки по цялото тяло. Защото всички знаем, че когато не се наспим добре, се чувстваме така, сякаш някой цяла нощ ни е удрял с камшик. Съвременните матраци могат да ви помогнат и с този проблем. Те са предназначени за хора с проблемен и тревожен сън, а дори и за деца, които не могат бързо да заспят или страдат от кошмари.

Подобни статии

Преборете Болките с Правилния Матрак
Преборете Болките с Правилния Матрак
Mатраци Срещу Болкитe по Тялото Болките по тялото, в скелетната или мускулната система, биха могли да бъдат предизвикани от стотици различни причини. Едно обаче е ясно, когато става въпрос за...
Преборете безсънието по естествен начин
Преборете безсънието по естествен начин
Как да преборим безсънието? Безсънието е най-често срещаното нарушение на съня и засяга много хора. Както е известно, средно човек трябва да спи между 7 и 9 часа дневно, за да бъде здрав...
Най-важните въпроси за матраците
Най-важните въпроси за матраците
Въпроси, които трябва да си зададем преди да закупим матрак! След многото безсънни нощи, най-накрая сте решили да инвестирате в нов матрак? Преди да направите тази покупка, трябва да проучите...