Помощ! детето скача върху нашите матраци!

  1. Какви са вредите от скачането върху нашите матраци?
    1. Как да предотвратим скачането по домашните матраци?
    2. Купете детски матраци
    3. На какви материали за матраци да обърнем внимание в избора си?
    4. Отучете децата си от лошия навик да скачат по домашните матраци

Какви са вредите от скачането върху нашите матраци?

Знаете ли кой е един от най-сериозните врагове на матраците? Не, това не са акарите, не е даже прахът, влагата или миниатюрните микроорганизми, с които не можете да се преборите просто защото не ги виждате! Едни от най-сериозните врагове на матрака ни, всъщност, са децата. Точно така! Вашите мъничета представляват сериозна заплаха за почти всякакви матраци – не само за по-нискобюджетните евтини матраци, не само за еднолицевите, както вече казахме, за почти всички модели!

Ако и вие се нуждаете от помощ, защото и вашите деца скачат по матрака, имаме добра новина за вас – вие сте на правилното място. Тук и днес ще ви дадем няколко практически съвета как да се справите с проблема или поне как да го заобиколите. Защото сега е моментът да ви кажем: скачането по вашия матрак му вреди сериозно, както и на вашия сън. А детските подскоци са особено сериозна заплаха, защото обикновено са придружени с много емоция и игри. Според производители на матраци в Канада, дори детето да е под 30 килограма като тегло, подскоците върху матрака сериозно повреждат вътрешното му ядро. Често, повърхността е изработена от много качествени материали, а самата повреда не е явна на пръв поглед. Така матраците се увреждат във вътрешната си част, която е далеч по-важна от функционална гледна точка и в последствие вие можете да увредите стойката си, да получите болки в ставите, особено ако говорим за евтини матраци или за некачествени материали.

Как да предотвратим скачането по домашните матраци?

Е, ред е най-важното: как да си помогнем ако детето погубва матрака ни? Ето няколко предложения, които биха ви се сторили полезни или поне си заслужава да пробвате:

Купете детски матраци

Сигурно се чудите защо и как точно детски матраци ще накарат децата ви да не скачат по тях. Да не би върху тези матраци да има надпис Не скачай!? И не че тази забрана изобщо действа на непослушното ви дете. Причината е, че повечето фирми станаха достатъчно умни и вече произвеждат своите детски продукти по специална технология, която намалява подскачащия ефект, с което детето се демотивира да се забавлява по този начин.

На какви материали за матраци да обърнем внимание в избора си?

Първо, забравете за всякакви евтини матраци. За предпочитане са следните материали: латекс и мемори пяна. При тях също има ефект на похабяване при скачането, но той е двойно по-малък.

Отучете децата си от лошия навик да скачат по домашните матраци

Можете да пробвате с обикновено наказание, което при някои деца върши работа, но при други – разбира се, не. Тук вече е въпрос на личното ви възпитание, на начините на подход, с които учите децата си да правят, съответно да не правят нещо. Винаги можете да ги накажете за една вечер сън на дивана. За толкова кратък период те няма да се изгърбят, но ще направят разликата какво е да се спи на качествен матрак за много пари пред, това да е изгонен в хола на твърдия разтегателен диван.

Подобни статии

Признаци на проблеми със съня при децата
Признаци на проблеми със съня при децата
Всички знаем, че за здравия ум и тяло е необходим добър, спокоен сън. Това важи особено за децата, които се нуждаят от добри 2-3 часа повече сън всяка вечер, отколкото възрастните. За да получават...
Изберете матрак и легло за детето ви!
Изберете матрак и легло за детето ви!
Как да изберем матрак и легло за дете? Щом става въпрос за съня на децата, винаги трябва да залагаме само на подходящи матраци и качествени легла. При избора на детски матрак или легло трябва да...
Какво да правим със старите матраци?
Какво да правим със старите матраци?
Какво да правим с нашите стари матраци? Знаем перфектно кои са най-добрите матраци у нас, а и изобщо по света – матраци Магнифлекс, матраци Блян и т.н. С годините се научихме и как да се грижим и...
Какви матраци да изберем за детска градина?
Какви матраци да изберем за детска градина?
Детските градини и матраците за деца Детските градини са мястото, където децата прекарват първите няколко години от живота си. Това е период на растеж на детето, включително и на развитие на...