Покупка на матраци онлайн – предимства и недостатъци

 1. За и против покупка на матраци онлайн
 2. Предимства при покупката на матраци онлайн:
  1. Ниски цени на матраци онлайн
  2. Обикновено става въпрос за матраци с безплатна доставка
  3. Изборът на матраци онлайн е по-голям
 3. Недостатъци при покупката на матраци онлайн:
  1. Не можете да го изпробвате
  2. На място можете да зададете своите въпроси към продавача
  3. Липса на дефекти

За и против покупка на матраци онлайн

Както и повечето стоки и услуги, днес много от нас решават да купуват и матраци онлайн. Интернет се превърна в мястото на неограничените възможности – включително и във възможността да преобзаведем цялата си спалня, без дори да излизаме от нея и то за не повече от 1 час. А всякакви оферти като матраци с безплатна доставка още по-силно карат съвременният потребител да предпочетат именно онлайн пазаруването пред така изнервящото ходене по магазините, което си е истинско ходене по мъките, придружено с много загуба време, а често и със загуба на пари. Защото в интернет, да намериш нови матраци на промоция хич не е трудно. Просто пишеш точно тези ключови думи в търсачката си – матраци на промоция – и само след няколко секунди пред теб се разкрива цялото това изобилие от оферти, които на спокойствие да сравниш, за да вземеш правилното решение. И сега ще си кажете, че да пазаруваш матраци онлайн има само предимства. Сигурни сме, че не са един или двама онези сред вас, които поне веднъж са се опарвали от така примамливото интернет пазаруване. А когато говорим за скъпа и особено важна стока като матраците, опарването може силно да боли. Нали? Ето защо, всичко се свежда до преценка на рисковете и индивидуалния ви избор – склонни ли сте да купувате матраци онлайн? Да или не? Всъщност, не е ли по-добре, да видите на едно място всички предимства и недостатъци от покупката на матрак за дома през интернет, та да си прецените сами? Ами хайде да го направим тогава!

Предимства при покупката на матраци онлайн:


Ниски цени на матраци онлайн

Категорично – тук са най-горещите промоции на матраци. В интернет! Защото по принцип, в интернет са повечето промоции и специални оферти. Или поне, тук те по-лесно се намират и излизат на едно, тоест всеки от вас може набързо и лесно да направи сравнение, без да губи цял уикенд в сметки дали в МОЛ-а, или в онзи квартален магазин бе изгодно да си купим матрак…

Обикновено става въпрос за матраци с безплатна доставка

Това означава, че има кой да ви достави матрака до входа. А ако си го купите от магазина, най-често ще ви оставят вие да си го карате до дома.

Изборът на матраци онлайн е по-голям

Защото в един магазин за матраци онлайн ще намерите почти всякакви модели. А в шоурума във вашия квартал ще срещнете максимум 3-4 марки. Да не говорим, че физическите магазини, обикновено са дистрибутори на конкретни производители на матраци. Тоест изборът е сведен до минимум.

Недостатъци при покупката на матраци онлайн:


Не можете да го изпробвате

Да, прочели сте добре, че става въпрос за висока степен на твърдост, за антибактериално покритие и дори за изцяло памучна повърхност. Но, друго си е да пипнете, да легнете, да усетите матрака. А това няма как да стане онлайн.

На място можете да зададете своите въпроси към продавача

Така, в онлайн магазините има онлайн чатове с консултанти, но доста по-лесно е да попитате директно, очи в очи, и да прецените дали човекът насреща ви предлага искрено добър продукт.

Липса на дефекти

Някои онлайн магазини изключват възможността да проверите стоката си при получаване, което ще усложни процеса по връщане на продукта. А ако купувате от магазина, сами ще видите наличието на дефект.