Подматрачни рамки – какви са техните функции?

  1. Функции на различните подматрачни рамки
    1. Подматрачни рамки се ползват за двулицеви матраци
    2. Подматрачните рамки запазват матрака за по-дълго време
    3. Подматрачните рамки правят почивката ви по-комфортна
    4. Подматрачни рамки срещу мухъл

Функции на различните подматрачни рамки

Днес, пазарът за продукти за спалня е достатъчно голям, та да може всеки един от нас да си избере правилните аксесоари, които да направят почивката му пълноценна. Безспорно, стоки като матраци и легла са задължително, докато подматрачните рамки, например, остават по-скоро в категорията допълнителни. Ние обаче смятаме, че последните трябва да бъдат по-сериозно възприемани като задължителни, а не толкова като препоръчителни продукти за сън, защото ползите им са наистина изключително много. Всъщност, ако трябва да сме точни, основните функции на съвременните подматрачни рамки са и техните ползи, превръщащи ги в така важните и незаменими аксесоари за сън. Но нека се спрем малко по-подробно върху темата за най-характерните функции на подматрачните рамки:

Подматрачни рамки се ползват за двулицеви матраци

Всъщност, това не е точно така, но самото твърдение има и известна доза истина. В действителност, на пазара днес, можем да намерим както подматрачни рамки за двулицеви матраци, така и подматрачни рамки за еднолицеви матраци. Същественото тук е, че двулицевите матраци имат по-голяма степен от необходимост да бъдат поддаржани в перфектно състояние и това става именно с подматрачни рамки, защото при наличието им вие можете да обръщате матраците. Препоръчва се двулицевите матраци да се обръщат средно на всеки 3-4 месеца. В тази връзка, тук е мястото да кажем, че подматрачните рамки се намират под самия матрак.

Подматрачните рамки запазват матрака за по-дълго време

Както се загатна и по-горе, основната идея на подматрачните рамки е да запазят в своята цялост и перфектен вид матраците за по-дълго време. Според експертите в областта, ако на един матрак производителят му дава срок от около 10 години, то с наличието на качествена подматрачна рамка, вие можете да увеличите тази давност до около 12-13 години безпроблемна употреба като минимум. Струва си, нали?

Подматрачните рамки правят почивката ви по-комфортна

Няма спор и, че модерните подматрачни рамки имат и такава функция. Те създават усещане за опора, дават повече надеждна поддръжка на тялото и на мускулатурата по време на сън. Ако вие страдате от проблеми в ставите или имате някакви гръбначни изкривявания, които ви носят и болезнени усещания при натоварване или обездвижване след дълго седене, например, употребата на подматрачна рамка бързо ще разкрие тази своя функция да прави съня ви по-приятен.

Подматрачни рамки срещу мухъл

Не на последно място, подматрачните рамки се препоръчват и за превенция на мухъл. Мухълът е бедствие за конкретни региони, както и за жилища с не особено високо качество на строителството или за сгради старо строителство. Освен в помещенията, където влагата е на високо ниво, вашето легло, също, денонощно е застрашено от образуване на мухъл. За да го избегнете, основното нещо, което трябва да направите, е да осигурите надеждна и навременна циркулация на въздуха. Такова проветряне е напълно възможно и без ежедневно отваряне на прозореца за по няколко часа и с поставянето на подматрачна рамка към вашия матрак и легло.

Функциите и ползите на подматрачните рамки, както виждате, съвсем не са малко, така че тази инвестиция за вашата спалня е повече от препоръчителна.