Няколко причини да не купувате матраци втора употреба

 1. Матраци втора употреба – 5 причини да не купувате такива
  1. 1. Негодни са за употреба
  2. 2. Наличие на бактерии и акари
  3. 3. Новите матраци не са толкова скъпи
  4. 4. Възможност за кожни алергии
  5. 5. По-трудни са за намиране

Матраци втора употреба – 5 причини да не купувате такива

Индустрията секънд хенд, както обичаме да я наричаме, с американското й име, стана особено популярна и по нашите родни географски ширини. Купуваме жилища втора ръка, защото старите се рушат или вече са негодни. Купуваме и стари коли, защото за нови нямаме пари. Купуваме дори дрехи и уреди втора употреба – отново от недоимък, практичност, а понякога даже и от екологична гледна точка. Но трябва да знаете, че секънд хенд не винаги е добра идея. Има стоки, които просто трябва да бъдат прекратени за ползване, когато се похабят. Матраците са точно такива стоки. Вижте 5 причини да не купувате матраци втора употреба, колкото и евтини матраци да са те:

1. Негодни са за употреба

Силно износените матраци втора употреба не са само неугледни на външен вид. Те не са нито практични, нито функционални. Когато матракът започне да се похабява, не само повърхността му отива на кино, но и сърцевината, а нейната стабилност е гаранцията за пълноценен и здравословен сън. Старите матраци най-често са хлътнали навътре. Нямате си и на представа какви сериозни здравословни проблеми биха могли да ви създадат те. Сред тях са гръбначните изкривявания, болки в ставите и главоболие. Възможно е дори безсъние.

2. Наличие на бактерии и акари

Дори стоките втора ръка да се изпират и дезинфикцират, те никога не са на 100% сигурни, че са бактериално и паразитно обезопасени. Какво означава това? Означава, че и акарите, и бактериите, са прекалено миниатюрни, а в повечето случаи и инатливи в оцеляването си, така че нищо чудно, с новия стар матрак да ви дойдат и нови гости у дома, които няма да са много здравословни и приятни.

3. Новите матраци не са толкова скъпи

Ако си направите простата сметка, старите матраци съвсем не са евтини матраци. Всичко евтино е скъпо, казват хората, а ние казваме, че всичко втора ръка излиза двойно повече от ново. Така или иначе ще ползвате секънд хенд матраци за по-кратко време от новите. И така или иначе новите матраци днес съвсем не са толкова скъпи. Защо тогава правите компромис с качеството – включително и с качеството на вашия сън?

4. Възможност за кожни алергии

Издърпаните нишки и останалите след щателното почистване власинки на матраците втора употреба биха могли да предизвикат сериозни кожни проблеми – особено на хората с чувствителна кожа. Ако не желаете да рискувате, просто не се занимавайте със стари матраци.

5. По-трудни са за намиране

Ами, да! Колко магазина за нови матраци знаете? И колко магазина за матраци втора употреба сте срещали? Искате да ги купите онлайн от физическо лице – ами ще трябва да платите доставка, докато новите матраци най-често идват с директна безплатна доставка от дистрибутор или производител на матраци. Защо да губите време в търсене на стари матраци, като можете да намерите нови навсякъде около вас във вашия град, а и в интернет! Зарежете тази работа – заложете на качеството, на удобството, на комфорта да спите в своето собствено легло, на вашия си матрак! Защото има стоки, от които просто не трябва да се пести. И матраците са точно такива стоки!