Мъжете и жените за матраците

 1. Предпочитанията на мъжете и жените за матраците
  1. Твърдост на матрака
  2. Какво значи удобни матраци за мъжа и какво – за жената?
  3. Мъжете са големи фенове на мемори пяната
  4. Хронология в избора на матрака и спалнята
  5. На жените не им пука каква е гаранцията на матрака

Предпочитанията на мъжете и жените за матраците

Мъжете са от Марс, а жените от Венера и със сигурност, ако на Марс и Венера имаше матраци те щяха да са коренно противоположни. Както с всичко останали, и в избора на матрак мъжете и жените силно се отличават. Какво предпочитат жените и на какво обикновено се спират мъжете в магазина спални аксесоари ще разберете днес…Но четейки това полезно четиво, без значение дали сте мъж, или жена, не забравяйте, че когато дойде време да направите и вашия избор за вашата спалня, компромиси ще трябва да се правят и вие също, ще трябва да се съобразите с нейния или неговия вкус.

Твърдост на матрака

Според проучване мъжете избират матраци с висока степен на твърдост, по-рядко със средна. Обратно, жените си падат по по-меки модели и когато влязат в магазин, правят грешния избор да търсят най-мекия матрак, неподозирайки, че за някои тела или ставни проблеми, твърдостта е от особено значение.

Какво значи удобни матраци за мъжа и какво – за жената?

Дамите ще кажат, че матраците, които са комфортни при допир и сравнително изгодни като цена, са удобните. Но за мъжа това са по-скоро компромисни варианти. Господата възприемат иновативните модели и тези с много функции и свойства за удобни матраци. Жените ще купят евтин матрак в 80% от случаите, в които пазаруват сами или с мъжа си. Мъжете избират скъпи матраци, ако пазаруват сами и настояват за такива пред жените си в 60% от случаите.

Мъжете са големи фенове на мемори пяната

Обратно, жените предпочитат да вложат повече пари в практичността, тоест те ще изберат двулицев матрак или покупката на топ матрак, шалте , качествени и даже скъпи протектори за матрак. Мемори пяната, в повечето случаи, между другото, не е много удобна за жени над 30-годишна възраст.

Хронология в избора на матрака и спалнята

Разбира се, жената започва с цвета на стените, дизайна на леглото. За мъжа основно и най-важно е да намери най-модерния модел матрак, матрак срещу болки в ставите, който да няма нужда от почистване, да не пропуска влага, да може да му сипва бирата, докато гледа мача и т.н…От друга страна обаче, жената постъпва грешно като взема първо леглото, защото в повечето случаи после не може да намери подходящи по размер матраци, които да паснат на тази авангардна концепция за основи, приста или спалня.

На жените не им пука каква е гаранцията на матрака

Въпреки че вече има фирми, които дават повече от 20 години гаранция за своите най-нови и иновативни модели матраци, дамите не се трогват кой знае колко от тези обещания. Точно за такива обещания и празни приказки те приемат подобни изказвания, поради което са по-склонни да купуват по-често, но по-евтини матраци. Те са наясно, че никой матрак не може да остане качествен и комфортен толкова дълго време.