Може ли един матрак наистина да повлияе на качеството на съня ви?

  1. Правилният матрак за пълноценен и здравословен сън
  2. Матракът наистина е от значение!
  3. Как матракът оказва влияние върху вас?
  4. Какво трябва да търсите при избора на нов матрак?

Правилният матрак за пълноценен и здравословен сън

Безсънни нощи, въртене и изтощителни сутрини – на всички ни е познато това некомфортно усещане! Но знаете ли, че спането на правилния матрак може да подпомогне облекчаването на тези проблеми и да ви припомни какво е усещането да се чувствате истински отпочинали на сутринта?

Ние знаем, че матракът наистина е от особено значение, когато искаме добър и качествен нощен сън!

Проучвания доказват, че не е необходимо да сте принцеса, за да почувствате граховото зърно или всяка неравност под матрака си, разглеждат как различните нива на подкрепа на матраците повлияват на болките и ефективността на съня.

Матракът наистина е от значение!

Правени са много проучвания относно ефективността на матраците. Едни са били насочени към твърдостта на матрака, а други към ограничен брой потребители върху ефективността на съня.

Като цяло, прекарваме в легнало положение в продължителност около 6-8 часа на нощ … това означава, че в дългосрочен план, ние прекарваме около 1/3 от живота си на матрак. Това е много време и е от особена важност моделът, на който спим, да е удобен и качествен. Ако той не отговаря на вашите нужди, ще ви причинява болка и липса на качествена почивка. И обратно, по-качественият матрак отговаря на нуждите на потребителите и ще Ви оставя добре отпочинали.

Как матракът оказва влияние върху вас?

Ниското качество на матрак, който е неудобен, може да причини болка, особено при налягане на точки на тялото. Ако ви създава хронична болка, тя може да ви попречи да имате качествена почивка през нощта. Модел, който не ви осигурява нужното удобство, може да Ви накара да се въртите през цялата нощ, като по този начин Ви оставя уморени през целия ден. А ако това продължава, ставате по-податливи на стрес, поради липса на сън и почивка.

Какво трябва да търсите при избора на нов матрак?

Сънят на правилния матрак може да облекчи проблеми като въртене, безсънни нощи и постоянното усещане за изтощение на сутринта. Имайте предвид, че средната издръжливост на един матрак е около 8 години. Намирането на перфектния модел е различно за всеки човек, имайки предвид различните нужди и потребности у хората. Когато е време за Вас да изберете нов матрак, има няколко неща, на които да вземете под внимание. Тези ключови точки ще ви помогнат да намерите този продукт, който ще ви осигури най-добрата и качествена почивка през нощта.

  • Вашият матрак трябва да Ви дава добра опора на тялото, но и удобство.
  • Ако имате определени медицински проблеми, имайте ги предвид при избора си на нов матрак.
  • Вие искате модел, който намалява точките на натиск върху тялото, а когато се събудите да се чувствате отпочинали, не схванати.

Предлагат се много матраци в различни размери и видове, а при правилно търсене, Вие гарантирано ще намерите това, което ви е необходимо!