Матраци ТЕД – история на производителя

  1. История на матраци ТЕД
    1. От къде започват матраци ТЕД?

История на матраци ТЕД

Категорично, когато става въпрос за матраци с български произход, най-известната марка си остава матраци ТЕД. Те са се доказали не само с богатата си гама от матраци, високата степен на иновативност във всяка една своя колекция, но и със своя опит и прецизност в работата. Днес, ще ви запознаем накратко и с историята на матраци ТЕД, защото тази компания е пример не само за своя бранш – пазара за аксесоари за сън и продукти за спалня – но и за български производител, който доказа, че у нас може да се прави бизнес и то от нулата.

От къде започват матраци ТЕД?

Историята на матраци ТЕД започва в далечната 1995 година. През 200-та година е създадена и тяхната първа оборудвана фабрика с пълен цикъл на производство на площ от 6000 м2. Само една година по-късно, матради ТЕД показват, че то тук насетне, те ще са производителите, които постоянно ще надскачат себе си, защото изумяват аудиторията с първата иновация за страната, а именно с ефикасно производство на пружинни пакети тип bonnell. По-късно пък, а именно през 2004 година фирмата решава да разшири пазарния си дял до приблизително 50 % в България. На следващата година, матраци ТЕД започват своята колекция с класическия днес, но революционния за времето си пакет spring units. До края на 2006 г. фирмата придобива формите на най-големия производител на пружинни пакети на Балканския полуостров. Изключително важна за матраци ТЕД е и 2007 година.

Тогава тя успява да завърши своята втора фабрика, разположена на 24 000 кв.м с рaзгърната покрита площ и оборудвана с най-модерните машини и технологии в индустрията. Само преди пет години пък матраци ТЕД внедряват и иновативната информационна система SAP – световен еталон за качество и прозрачност. През годините фирмата печели няколко награди, включително и за матрак на годината, което се случва в местния за компанията Панаир в Пловдив. С всяка следваща година, след 2005 година, от Европа постоянно се увеличават чуждестранните клиенти на фирмата. Днес, матраци ТЕД буквално работи с почти целия Европейски съюз, но по-важното за нас, българските потребители, вероятно, е фактът, че продължават да ни предлагат функционални и оптимални евтини матраци от наистина високо, но все пак достъпно качество. Производителят разполага с модерни фабрики, прецизен персонал и богат опит, но не и само. Историята на фирмата е доказателство за техния неуморен труд и затова, че с постоянна мотивация и амбиция за успехи, рано или късно те идват. За около 20 години матраци ТЕД печелят невероятно голям брой потребители от цялата страна и от Европа, но най-важното е, че дори стават пример за всички производители на матраци у нас.