Матраци – най-лошото, което можем да изберем в тази сфера

  1. Грешки, които можем да допуснем при избор на матрак
    1. 1. Да се спрете на максимално най - евтини матраци
    2. 2. Матраци с грешните размери
    3. 3. Купуване на матраци от неизвестна марка

Грешки, които можем да допуснем при избор на матрак

Обикновено, обичаме да ви съветваме относно това какво е добро и какво не е, когато сме на пазара и пазаруваме – включително и матраци. Днес обаче ще обърнем посоката на действие и разговор, за да се убедим, че наистина ще направите правилния потребителски избор, а вашето легло ще се сдобие с правилния матрак. Ето кое е най-лошото, което можете да подберете, съответно да купите, когато става въпрос за матраци:

1. Да се спрете на максимално най - евтини матраци

Няма лошо да бъдем пестеливи. Няма нищо неправилно в това да си правим сметката и да се стараем да заделяме по някой лев при всеки удобен момент. Но има моменти, в които пестеливостта може да ни изиграе много лоша шега. Това са онези моменти, в които разбираме, че евтиното винаги излиза скъпо. Хубаво е да се уверите, че тези евтини матраци, на които в момента се чудите, са достатъчно качествени и обещаващи от гледна точка на дълъг живот и лесна поддръжка. В противен случай, просто няма случай да правите инвестиция, за която да съжалявате малко по-късно, а и да ви вкара в почти двойни разходи.

2. Матраци с грешните размери

Ако попаднете на надеждна фирма като Матраци ТЕД, например, няма да е проблем за вас да върнете закупената стока или поне да я замените. Но не всяка фирма за матраци постъпва толкова щедро и услужливо като Матраци ТЕД. Много е вероятно размерите да са толкова грешни, че да не паснат на нито едно от леглата ви у дома. Внимателно вземете размерите на леглото или спалнята си предварително. А ако не знаете какво и как да мерите, попитайте продавач-консултантите в магазина.

3. Купуване на матраци от неизвестна марка

Какъв е този матрак? Откъде идва и кой го прави? Какви са материалите, от които е изработен и колко години е приблизителната му гаранция? Ако не можете да си отговорите на тези въпроси, не може да очаквате кой знае какво високо качество от избрания модел…Никой не е казал, че трябва да купите Матраци Тед като всички останали или да бъдете снобари и задължително да гледате само популярни марки. Но марка трябва да има. Производителят трябва да е ясен, да има някаква репутация или най-малкото което е да може да се намери информация за него. Не очаквайте всеки голям производител на матраци да има клон у нас и да бъде известен, но ако в мрежата има информация в чужди източници за фирмата му, по всяка вероятност това е добър производител. Ако обаче говорим за матрак без етикет, без нужната информация, която всеки потребител трябва да получи за него, по-добре бягайте надалеч от този магазин.

Дори да си нямате и ни най-малка идея как да подберете матраци за дома, но избягвате грешките, описани по-горе, инвестицията ви съвсем няма да е напразна или безсмислена!