Матракът ви скърца! Ами сега?

  1. Какво да правим ако нашите матраци скърцат?
    1. Купете си нови матраци
    2. Поставете топ матраци
    3. Подматрачни рамки обаче понякога също действат
    4. Заемете се с проблема сами!

Какво да правим ако нашите матраци скърцат?

Ако смятате, че имате неудобни матраци у дома, почакайте да чуете това. Можете да си имате доста по-сериозни проблеми от неудобството. Какво ще кажете за скърцащи матраци? Те не само че не ви дават мира да спите, но и будят децата, а често ви създават и проблеми с така претенциозните за тишина и спокойствие съседи. Ако матракът ви скърца, не изпадайте в паника. Разбира се, че можете да коригирате положението веднага или малко по-бавно – с повече усилия, с малко работа, време и помощ от нас. Вижте какво да правите в случай, че и вие имате неудобни стари матраци, или скърцащи такива.

Купете си нови матраци

Естествено, това е най-лесното и бързо решение. Няма лошо да прибегнете до него, но не винаги ще ни се иска да го направим, нали? Истината е, че ако матракът ви скърца, а в същото време отговаря на качествата комфорт и напасване като размери с нестандартното ви легло, а освен това, е и сравнително нов, няма нужда от нов. Ако обаче е стар, няма какво да спестявате пари – време ви е за нов матрак или съвсем скоро към скърцането ще се появят и нови проблеми.

Поставете топ матраци

Функцията на съвременните топ матраци е да коригират не толкова функционалните основни матраци. Много хора смятат, че с поставянето на нови подматрачни рамки, ще си разрешат проблемите с вдлъбнатините или скърцането на матрака. Това обаче е грешен подход. Самите подматрачни рамки се слагат за повече стабилност. Аксесоарите за сън, които удължават живота на старите ви матраци, и в същото време ги правят по-функционални, включително и по-малко скърцащи, са така наречените топ матраци.

Подматрачни рамки обаче понякога също действат

Сложете подматрачна рамка в съчетание с ново легло. Понякога, топ матраците работят, но ако основата на леглото е стара, проблемът реално не е в матрака ви, а в основата. Следователно, в случая, на вас ви трябва стабилност, което ще намерите в лицето на подматрачните рамки.

Заемете се с проблема сами!

Можете да накарате вашия матрак да спре да скърца. Как да го направите? Опитайте се правилно да позиционирате матрака. Често, когато има значителни разлики между размера на матрака и основата под него, самият матрак започва да заема странна, неестествена позиция върху леглото, с което в определена своя част той се вдлъбва и започва да скърца. Друг вариант е да обърнете страната на вашия двулицев матрак. Възможно е долната част на матрака, опираща до некачествената подматрачна рамка или твърде старото легло да бъде повредена, от което да идва и скърцането. В такъв случай обаче горната част, върху която ще лежите, ще бъде дефектната, така че най-добре е да се подсигурите и с подходящ топ матрак.