Лека нощ: Какво трябва да знаем за модерните матраци?

 1. 7 полезни факта за модерните матраци
  1. 1. Ядрото все още има значение
  2. 2. Можете да персонализирате матрака, за да задоволите индивидуалните си нужди
  3. 3. Някои производители рекламират Екологични матраци
  4. 4. Външният вид на матраците е по-прекрасен от всякога!
  5. 5. Матраците могат да са с височина 35 см или повече
  6. 6. Някои матраци са мултифункционални
  7. 7. Модерните матраци се доставят на руло

7 полезни факта за модерните матраци

Пазаруването на матраци включва много повече от това, просто да се хвърлите на първия модел, който се усеща удобен. Персонализирането, качествените платове и подходящия дизайн допринасят за усещането от матрака. Предлагаме ви няколко неща, които да имате предвид, преди да си купите нов матрак.

1. Ядрото все още има значение

Търсете матрак, който предлага дългосрочни качества: добра опора, облекчение на напрежението, комфорт и издръжливост.

2. Можете да персонализирате матрака, за да задоволите индивидуалните си нужди

Представете си, че харесвате матраци, които ви карат да се чувствате, сякаш спите на пухкав облак, но половинката ви предпочита по-твърдо усещане. Никой от двамата не трябва да прави компромис, благодарение на иновативна технология, позволяваща две половини на матрака с различно усещане. Но иновациите не спират дотук. Огромни матраци могат да бъдат поръчани, за да поддържат по-тежки потребители. Дори можете да регулирате температурата по време на сън, с продукти с охлаждащ гел.

3. Някои производители рекламират Екологични матраци

Потребителите се безпокоят относно пораженията, причинени от химикали и синтетични продукти, използвани в обикновените матраци. Оглеждайте се внимателно! Проучете производителя, чийто продукт смятате да закупите. Напоследък, повечето модели на пазара са с безвредни ядра, но все пак проверете това предварително.

4. Външният вид на матраците е по-прекрасен от всякога!

Видовете текстил, покриващи матраците, много са се подобрили през годините. Днес, те са по-еластични, по-меки и по-издръжливи. Дамаските са в синхрон с настоящата мода, що се отнася до цветове и дизайн. Дори може да откриете дамаски с дървесни влакна, бамбукови нишки и други натурални съставки.

5. Матраците могат да са с височина 35 см или повече

По принцип, най-луксозните матраци са с най-голяма височина, тъй като в тях са вложени повече материали. Най-често те осигуряват най-голямото удобство. На пазара има матраци, високи между 30 см и 35 см, които са от най-висок клас. Моделите от нисък и среден клас са между 18 см и 23 см.

6. Някои матраци са мултифункционални

Съществуват много модели матраци, които са подходящи както за спални и единични легла, така и за много други варианти. Такива са например моделите предназначени за ъглови легла с повдигащ механизъм, за присти, за легла тип сандвич или за двуетажни легла.

7. Модерните матраци се доставят на руло

Голяма част от производителите на матраци доставят своите продукти под формата на руло. Всеки матрак, дори и пружинните, се вакуумират, с цел по-лесно транспортиране и пренасяне. Веднъж развити, матраците трябва да престоят в хоризонтално положение минимум 24 часа, за да възвърнат реалните си размери. Технологията за навиване на матраци на руло е напълно безвредна за ядрото.