Как матраците помагат да се предпазим от бактерии?

  1. Как да се защитим от бактерии чрез матрака си?
    1. 1. Насочете се към антибактериален матрак
    2. 2. Редовно професионално почистване на матраци
    3. 3. Двулицеви матраци

Как да се защитим от бактерии чрез матрака си?

Според националните здравни организации в ЕС бактериите са едни от най-честите съвременни причинители на какви ли не медицински проблеми, сериозни и тежки диагнози, поводи за скъпи лечения, хронични заболявания. За съжаление, ние не можем да унищожим всички бактерии в природата и единственото, което ни остава като възможност, е просто да се предпазим от тях. Това обаче съвсем не е лесна задача поради силната им издържливост на всякакви екстремни условия на оцеляване, както и поради изключително миниатюрния им размер, непозволяващ да бъдат доловени с просто невъоръжено око.

Бактериите са навсякъде – включително и във вашето легло. Всъщност, по време на сън, вие се излагате на изключителен риск, защото наред с бактериите, ви дебнат и дребните акари. За да предотвратите максимално негативното им действие, трябва да сте наясно как да предпазите най-вече вашите домашни матраци. Защото бельото се пере по-често, а и самият матрак е основата, върху която спите. Вижте няколко съвета, дадени от експерти в сферата на хигиената и поддръжката на матраци, във връзка със защитата от бактерии.

1. Насочете се към антибактериален матрак

Обмислете идеята за антибактериални матраци. Това не са много евтини матраци, но пък качеството им си заслужава и последната стотинка. Матраци Нани, между другото, разполагат с такъв тип матраци и те са по-скоро матраци с антибактериална повърхност. Тя е изградена така, че да предпазва вашия матрак, а с това и леглото и съня ви от бактерии и инфекции. Това са матраци, които са идеални за хора с чувствителна кожа и за предпазване от вредните акари – малки животинки, живеещи във вашето легло и създаващи ви куп неприятности като алергии, астма и кожни екземи.

2. Редовно професионално почистване на матраци

В случай, че сте се спрели на друга фирма, а не на матраци Нани и тя не разполага с антибактериални матраци, можете да закупите моделът, който ви допада и да положите допълнителни усилия за антибактериалното му почистване. Ключът е не само в постоянството обаче, но и в качеството на почистването. Затова не се стискайте и изберете професионалното почистване. Първо, да чистиш матраци не е нито лесна, нито бърза работа. И точно поради тази причина почистващите фирми си имат отделна услуга – почистване на матраци. И второ, те са снабдени с много по-мощни и едновременно с това ефикасни и безвредни препарати, които да осигурят максимум хигиена, без вие да правите каквито и да е усилия. Да не говорим, че цените съвсем не са толкова скъпи. А и все пак става въпрос за здравето ви!

3. Двулицеви матраци

Двулицеви матраци за удължаване на времето на чистота на вашия матрак. Такива матраци може да намерите във всяка фирма и тъй като те не са кой знае колко специализирани и нови модели, са сравнително евтини матраци. Двулицевите матраци могат да се обръщат, с което да удължите продължителността на времето, през което можете да не ги почиствате. Стандартно, препоръката е основно почистване на матраци да се прави минимум два пъти в годината. С двулицеви матраци може да изкарате и с едно основно почистване, ако допълнително ги забърсвате и хигиенизирате от време на време.