Как да купим матрак за 10 минути или по-малко?

 1. Опростете търсенето на матрак за перфектния нощен сън
  1. 1. Определете недостатъците на настоящия си матрак
  2. 2. Направете си домашното
  3. 3. Пробвайте всички възможни варианти
  4. 4. Не се нахвърляйте на най-евтиния матрак.
  5. 5. Научете условията и правата си за гаранция и възстановяване на сумата.

Опростете търсенето на матрак за перфектния нощен сън

Покупката на нов матрак може да бъде истински кошмар. Има толкова много варианти за избор. И тъй като последния път когато сте си купували нов модел е вероятно преди няколко години, възможно е дори да не можете да си спомните как сте го направили. Дали това е било цяло търговско събитие за през целия ден? Един безкраен кошмар по магазините.

Намирането на вашия перфектен матрак не е нужно да бъде стресиращо изпитание. В действителност, малка предварителна подготовка и подходящия начин ще ви помогнат да намерите продукта за по-кратко време, отколкото е необходимо, за да си измиете зъбите, да се преоблечете и да настроите таймера за заспиване на вашия телевизор. Ето как можете да намерите перфектния матрак за по-малко от 10 минути.

1. Определете недостатъците на настоящия си матрак

Преди дори да отидете до магазина, трябва да разберете какво искате да избегнете в следващия си матрак. Твърде много пружини? Твърде твърд за Вас и не е достатъчно твърд, за Вашия партньор или съпруг? Стесняването на Вашия списък с текущи недостатъци на матрака Ви ще Ви даде по-добра представа за това, което искате.


2. Направете си домашното

След като знаете това, което не искате, и имате бегла представа за това, което искате, е време да направите основно търсене онлайн. Проверете за цени, размери и марки, които бихте искали да видите. Това също ще съкрати времето за пазаруване.


3. Пробвайте всички възможни варианти

Ако търсите напълно нов вид матрак, тогава трябва да тествате различните по вид, твърдост, пълнеж и комбинирани матраци, като пробвате за една или две минути всеки един. Това е нещо подобно на избора на сватбена рокля – след като попаднете на правилния, ще знаете и ще бъдете сигурни, че сте намерили единствения.


4. Не се нахвърляйте на най-евтиния матрак.

Матракът, е може би една от най-важните покупки, които някога ще направите. Спокойният сън е от решаващо значение за цялостното Ви здраве и благополучие, така че възможността да закупите най-евтиния модел, който можете да откриете не е най-добрата идея. Ще прекарвате по шест до осем часа на ден на него, така че да признаем, това е инвестиция и си струва стойността.


5. Научете условията и правата си за гаранция и възстановяване на сумата.

Може да се чувствате уверени в избора си на матрак в момента на покупката, но в случай, че когато го занесете вкъщи напълно съжалите за избора си, уверете се, че знаете какви са политиките на магазина относно гаранция и възстановявания на сумата. Повечето качествени матраци имат около 10-годишна пълна гаранция. Някой фирми предлагат гратисен период или тест период – уверете се, че сте се запознали с условията и изискванията преди да направите покупката си.

С правилната подготовка и когато знаете какъв матрак, точно търсите намирането и покупка на правилният модел може да е истинско удоволствие!