Какво да правим със старите матраци?

 1. Какво да правим с нашите стари матраци?
  1. 1. Дарете ги
  2. 2. Дайте своите стари матраци за рециклиране
  3. 3. Създайте си фитнес зала с тях
  4. 4. Създайте си нови дизайнерски мебели
  5. 5. Използвайте частите им
  6. 6. Създайте детски кът на детето!

Какво да правим с нашите стари матраци?

Знаем перфектно кои са най-добрите матраци у нас, а и изобщо по света – матраци Магнифлекс, матраци Блян и т.н. С годините се научихме и как да се грижим и за домашните, и за хотелските матраци. Освен това, вече сме наясно и как да подбираме матраците според нуждите си – било то при болки в ставите, или при безсъние. Нещо, което обаче може би, още не знаем, е какво да правим със старите матраци. За щастие, днес, ще се сдобиете и с такива знания и идеи. Представяме ви няколко оригинални и практични приложения и концепции относно това какво да правим със старите матраци. Ето ги и тях:

1. Дарете ги

Много детски градини, социални домове и дори спортни зали се нуждаят от вашите стари матраци. В случай, че домашните ви матраци все още могат да се използват, но вие ги заменяте за нови, защото правите ремонт вкъщи, дезинфекцирайте матраците и ги дарете. Ще направите добро дело и ще разчистите дома или гаража от ненужни вещи!

2. Дайте своите стари матраци за рециклиране

Ако обаче не ви се занимава с намиране на нови приложения на старите матраци, чисто и просто ги дайте за рециклиране. Не изхвърляйте старите матраци Блян в кофата за боклук пред дома, например, а потърсете най-близкият магазин, в който се продават такива модели. Те ще ви упътят относно това къде да ги оставите за екологично и природосъобразно рециклиране или директно ще се заемат с тази задача вместо вас.

3. Създайте си фитнес зала с тях

Голяма част от фитнес упражненията, а и други видове спорт включват изпълнението на определени движения върху мека повърхност, в това число и върху матраци. Ако вие сте спортен тип и нямате време да се разкарвате всеки ден до залата, направете си такава у дома. Трябват ви само няколко уреда и разбира се стари матраци, върху които да си изпълнявате упражненията.

4. Създайте си нови дизайнерски мебели

Да се прави от нищо нещо се превърна в изкуство напоследък и все повече арт мебели от стари вещи затрупват пазара. Вие можете да се включите в тази инициатива и да продавате своите дизайнерски мебели от стари матраци, а защо не и да ги ползвате и в собствения си дом, на вилата или на друго място?

5. Използвайте частите им

Ако сте майсторче по природа, определено, в старите матраци ще намерите много приложими за вашите бъдещи или сегашни проекти части. Така например, бихте могли да използвате пружината, както и мемори пяната за някой интересен проект или занимание! По този начин нищо няма да бъде изхвърлено, а напротив – оползотворено на макс!

6. Създайте детски кът на детето!

Вместо да оставяте детето да играе на студения под, можете да му създадете уютен и красив детски кът от старите домашни матраци. Ако те са прекалено захабени, винаги можете да ги облечете с интересен плат или дамаска. Не забравяйте, че детето има нужда от движение и вместо да стои по цял ден на компютъра, може да си играе на пода, върху старите матраци, които сте преобразили в името на тяхното забавление!

Подобни статии

Матракът ви скърца! Ами сега?
Матракът ви скърца! Ами сега?
Какво да правим ако нашите матраци скърцат? Ако смятате, че имате неудобни матраци у дома, почакайте да чуете това. Можете да си имате доста по-сериозни проблеми от неудобството. Какво ще кажете...
Да изберем перфектния диван
Да изберем перфектния диван
Как да изберем перфектния диван? Изкуството да декорираш своя дом, така че да създава домашен уют и удобство, остава мисия за всеки домакин. Може би най-голямата мебел във всеки хол или...
Как да купим матрак без познания в сферата?
Как да купим матрак без познания в сферата?
Как да изберем подходящ матрак без познания в тази област? В днешно време, в интернет можем да намерим информация за всекиго и за всеки. Но понякога ни е нужно доста по-задълбочено проучване,...