Какво да правим със старите матраци?

 1. Какво да правим с нашите стари матраци?
  1. 1. Дарете ги
  2. 2. Дайте своите стари матраци за рециклиране
  3. 3. Създайте си фитнес зала с тях
  4. 4. Създайте си нови дизайнерски мебели
  5. 5. Използвайте частите им
  6. 6. Създайте детски кът на детето!

Какво да правим с нашите стари матраци?

Знаем перфектно кои са най-добрите матраци у нас, а и изобщо по света – матраци Магнифлекс, матраци Блян и т.н. С годините се научихме и как да се грижим и за домашните, и за хотелските матраци. Освен това, вече сме наясно и как да подбираме матраците според нуждите си – било то при болки в ставите, или при безсъние. Нещо, което обаче може би, още не знаем, е какво да правим със старите матраци. За щастие, днес, ще се сдобиете и с такива знания и идеи. Представяме ви няколко оригинални и практични приложения и концепции относно това какво да правим със старите матраци. Ето ги и тях:

1. Дарете ги

Много детски градини, социални домове и дори спортни зали се нуждаят от вашите стари матраци. В случай, че домашните ви матраци все още могат да се използват, но вие ги заменяте за нови, защото правите ремонт вкъщи, дезинфекцирайте матраците и ги дарете. Ще направите добро дело и ще разчистите дома или гаража от ненужни вещи!

2. Дайте своите стари матраци за рециклиране

Ако обаче не ви се занимава с намиране на нови приложения на старите матраци, чисто и просто ги дайте за рециклиране. Не изхвърляйте старите матраци Блян в кофата за боклук пред дома, например, а потърсете най-близкият магазин, в който се продават такива модели. Те ще ви упътят относно това къде да ги оставите за екологично и природосъобразно рециклиране или директно ще се заемат с тази задача вместо вас.

3. Създайте си фитнес зала с тях

Голяма част от фитнес упражненията, а и други видове спорт включват изпълнението на определени движения върху мека повърхност, в това число и върху матраци. Ако вие сте спортен тип и нямате време да се разкарвате всеки ден до залата, направете си такава у дома. Трябват ви само няколко уреда и разбира се стари матраци, върху които да си изпълнявате упражненията.

4. Създайте си нови дизайнерски мебели

Да се прави от нищо нещо се превърна в изкуство напоследък и все повече арт мебели от стари вещи затрупват пазара. Вие можете да се включите в тази инициатива и да продавате своите дизайнерски мебели от стари матраци, а защо не и да ги ползвате и в собствения си дом, на вилата или на друго място?

5. Използвайте частите им

Ако сте майсторче по природа, определено, в старите матраци ще намерите много приложими за вашите бъдещи или сегашни проекти части. Така например, бихте могли да използвате пружината, както и мемори пяната за някой интересен проект или занимание! По този начин нищо няма да бъде изхвърлено, а напротив – оползотворено на макс!

6. Създайте детски кът на детето!

Вместо да оставяте детето да играе на студения под, можете да му създадете уютен и красив детски кът от старите домашни матраци. Ако те са прекалено захабени, винаги можете да ги облечете с интересен плат или дамаска. Не забравяйте, че детето има нужда от движение и вместо да стои по цял ден на компютъра, може да си играе на пода, върху старите матраци, които сте преобразили в името на тяхното забавление!