Какви матраци да изберем за детска градина?

  1. Детските градини и матраците за деца
  2. Кои матраци са подходящи за обзавеждане на детски градини
  3. Поддръжка на матраците в детските градини

Детските градини и матраците за деца

Детските градини са мястото, където децата прекарват първите няколко години от живота си. Това е период на растеж на детето, включително и на развитие на гръбначния стълб, затова е важно при обзавеждането на детски градини, да се обърне специално внимание при избора на нови детски матраци.

Тяхната функция се свежда не само до осигуряването на спокойния следобеден сън на малчуганите, но те допринасят и за здравословното състояние и правилното развитие на гръбнака. За да бъдат жизнени, щастливи и да посещават с удоволствие детската градина, и за да осигурите спокойствие и удовлетвореност у родителите, ви съветваме да използвате професионалните услуги на консултантите в магазините, за да избегнете неправилна покупка.

Кои матраци са подходящи за обзавеждане на детски градини

Няма точно определен тип детски матраци, предназначени само и единствено за детски градини, тъй като независимо къде се намира детето – у дома или в детската градина, то трябва да се чувство комфортно по време на сън и същевременно в здравословна среда. Тук важи общоприетото правило, че детските матраци трябва да бъдат ортопедични и да предлагат средна степен на твърдост или да бъдат средни към твърди, за да поддържат цялото тяло в правилна позиция, особено при деца на по-крехка възраст – около 5-6 години. Препоръчваме да заложите на модел матрак от дишаща полиуретанова пяна, в който не са използвани лепила при сглобяването на отделните слоеве. Препоръчителната височина за детски матраци е между 10 – 14 см и е въпрос на предпочитания и вида на използваните легла. Задължително изберете детски матраци с цип, който да позволява лесна поддръжка на хигиена, все пак детските градини трябва да отговарят на високите изисквания за хигиеничност.

Разбира се, платът на дамаската също е важен фактор при подмяната на детските матраци. Дамаската трябва да е висококачествена, обработена антибактериално и антиакарно. Доверете се на популярни и доказали се производители на матраци като матраци Блян, матраци НАНИ, матраци ТЕД, матраци Магнифлекс и други, специализирани в производството на детски матраци, за да сте сигурни в качеството на продуктите. Днес на пазара се предлагат различни размери детски матраци, така че просто измерете старите матраци или светлия отвор на леглата. Относно цените също има богато разнообразие, както на матраци на ниски цени, така и по-луксозни матраци, така че може да сте сигурни, че ще откриете детски матраци спрямо вашите изисквания.

Поддръжка на матраците в детските градини

Не забравяйте редовно да обръщате детските матраци, за да направите износването им равномерно. По този начин може да сте сигурни, че ще удължите значително експлоатационния им срок. Освен това, е добре да използвате детски непромокаеми протектори, които освен че ще запазят по-дълго време дамаската в изряден вид, няма да пропуснат течности в ядрото на матрака. Този аксесоар е незаменим особено в помещения като детски градини. Не на последно място, подменяйте матраците редовно. Препоръчително е да правите подмяна поне на всеки 5 години, предвид интензивната и ежедневна употреба.