Избери перфектната възглавница

  1. Как да изберем перфектната възглавница?
  2. Вижте няколко съвета, които ще ви подскажат, че е време да смените старата възглавница!
    1. Изберете най-подходящия модел, спрямо позицията ви за сън.
    2. Инвестирайте в комфорта си!

Как да изберем перфектната възглавница?

Търсенето на качествени аксесоари за сън може да бъде истинско предизвикателство, особено, когато става въпрос за подходяща възглавница. При пробването на даден модел в магазин или шоурум няма как да разберете, дали точно това е правилната възглавница за вас. Причината за това е, че качеството и удобството на възглавница се разбира, когато спите на нея по-дълго време.

Със сигурност сте свикнали с възглавницата, която използвате от години и не искате да я смените. Важно е да разберете, колко важен аксесоар е тя и как влияе на сънят ви. Максималният период, в който се препоръчва използването на този продукт е 2 години. Това е така, защото след този период, продуктът вече е загубил първоначалните си качества и няма как да ви предостави нужния комфорт по време на сън.

Вижте няколко съвета, които ще ви подскажат, че е време да смените старата възглавница!

Изберете най-подходящия модел, спрямо позицията ви за сън.

Имайте предвид, че броят на възглавниците, от който се нуждаете може да варира спрямо позицията ви на сън. Точно, както и при матраците, така и при възглавниците, няма точно определен модел, който да е подходящ за всеки един човек.

По гръб ли спите? Помислете за покупката на обикновена възглавница, както и за допълнителна такава. По този начин ще премахнете натиска в долната част на гърба и ще можете да спите спокойно.

Предпочитате да спите по корем? Въпреки че не препоръчваме този начин на сън, ако все пак спите по корем, ви предлагаме следния вариант: поставете по-мека възглавница под главата си и още една, която да бъде по-тънка под корема. По този начин ще избегнете неприятните болки и схващания.

Обичате да спите на една страна? Използвайте възглавница със средна степен на твърдост, ако спите по този начин. Така ще осигурите правилна позиция на тялото и ще се събуждате без болки.

Инвестирайте в комфорта си!

Независимо от това, което предпочитате, не забравяйте, че е най-важно да си осигурите достатъчно комфорт и удобство по време на сън. За това, важна роля играят възглавниците. Правилната възглавница спомага са премахването на болки и схващания и създава правилна позиция на сън. Отделете повече време, за да изберете най-подходящата възглавница!