Избери перфектната възглавница

  1. Как да изберем перфектната възглавница?
  2. Вижте няколко съвета, които ще ви подскажат, че е време да смените старата възглавница!
    1. Изберете най-подходящия модел, спрямо позицията ви за сън.
    2. Инвестирайте в комфорта си!

Как да изберем перфектната възглавница?

Търсенето на качествени аксесоари за сън може да бъде истинско предизвикателство, особено, когато става въпрос за подходяща възглавница. При пробването на даден модел в магазин или шоурум няма как да разберете, дали точно това е правилната възглавница за вас. Причината за това е, че качеството и удобството на възглавница се разбира, когато спите на нея по-дълго време.

Със сигурност сте свикнали с възглавницата, която използвате от години и не искате да я смените. Важно е да разберете, колко важен аксесоар е тя и как влияе на сънят ви. Максималният период, в който се препоръчва използването на този продукт е 2 години. Това е така, защото след този период, продуктът вече е загубил първоначалните си качества и няма как да ви предостави нужния комфорт по време на сън.

Вижте няколко съвета, които ще ви подскажат, че е време да смените старата възглавница!

Изберете най-подходящия модел, спрямо позицията ви за сън.

Имайте предвид, че броят на възглавниците, от който се нуждаете може да варира спрямо позицията ви на сън. Точно, както и при матраците, така и при възглавниците, няма точно определен модел, който да е подходящ за всеки един човек.

По гръб ли спите? Помислете за покупката на обикновена възглавница, както и за допълнителна такава. По този начин ще премахнете натиска в долната част на гърба и ще можете да спите спокойно.

Предпочитате да спите по корем? Въпреки че не препоръчваме този начин на сън, ако все пак спите по корем, ви предлагаме следния вариант: поставете по-мека възглавница под главата си и още една, която да бъде по-тънка под корема. По този начин ще избегнете неприятните болки и схващания.

Обичате да спите на една страна? Използвайте възглавница със средна степен на твърдост, ако спите по този начин. Така ще осигурите правилна позиция на тялото и ще се събуждате без болки.

Инвестирайте в комфорта си!

Независимо от това, което предпочитате, не забравяйте, че е най-важно да си осигурите достатъчно комфорт и удобство по време на сън. За това, важна роля играят възглавниците. Правилната възглавница спомага са премахването на болки и схващания и създава правилна позиция на сън. Отделете повече време, за да изберете най-подходящата възглавница!

Подобни статии

Избери перфектната възглавница
Избери перфектната възглавница
Как да изберем перфектната възглавница? Търсенето на качествени аксесоари за сън може да бъде истинско предизвикателство, особено, когато става въпрос за подходяща възглавница. При пробването на...
Ортопедични възглавници за по-добър сън
Ортопедични възглавници за по-добър сън
Как ортопедичните възглавници ще ви помогнат за по-добър сън? Възглавниците са един от най-съществените аксесоари в спалнята, който ще ви помогне да отпочинете по-добре и да заспите бързо и лесно...
Възглавници от Мемори Пяна
Възглавници от Мемори Пяна
Възглавници от Мемори Пяна – Предимства Кои са Плюсовете на Възглавници от Мемори Пяна? Memory foam или в директен превод от английски език – мемори пяна – е специализиран материал, който усилено...
Алергии? Може би вашата възглавница е виновна
Алергии? Може би вашата възглавница е виновна
Възглавници и алергии Вероятно прекарвате около една трета от деня си в сън и макар да се чувствате сигурни и здрави в стаята си, вашата среда за сън може да окаже значително влияние върху...