Изберете матрак и легло за детето ви!

  1. Как да изберем матрак и легло за дете?
  2. Какъв трябва да е детският матрак?
  3. Как правилният матрак ще осигури най-добрия сън за детето ви?
  4. Как да направим промяната от детско креватче в по-голямо легло лесна?
    1. Не изненадвайте детето си!
    2. Включете детето в процеса!
    3. Поставете новото легло на мястото на старото креватче!

Как да изберем матрак и легло за дете?

Щом става въпрос за съня на децата, винаги трябва да залагаме само на подходящи матраци и качествени легла. При избора на детски матрак или легло трябва да се съобразим с някои важни фактори.

Какъв трябва да е детският матрак?

Ако възрастта на детето е между 1,5 и 3 години, трябва да помислите за смяна на детското легло с по-голямо. Тази промяна няма да е лесна, тъй като детето е спало в детското креватче от самото начало. Когато се чудите как да изберете матрак за вашето дете, основното нещо, на което трябва да обърнете внимание, е твърдостта на модела.

Как правилният матрак ще осигури най-добрия сън за детето ви?

Както вече споменахме, степента на твърдост при избора на детски матрак е най-важната особеност. Защо това е така?

Специалистите препоръчват по-твърди (ортопедични) матраци, които осигуряват правилна поддръжка на гръбначния стълб и едновременно с това придават комфорт на детето по време на сън. В наши дни, можем да открием разнообразие от детски матраци, изработени от различни материали – мемори пяна, покет пружини, латекс или полиуретанова пяна. Ако изберете да заложите на детски матрак с мемори пяна, трябва да съобразите, че мемори пяната е материал, който се влияе не само от телесната температурата, но и от температурата в стаята и поради тази причина не се препоръчва за деца. Повечето родители залагат на матраци от латекс или полиуретанова пяна. Причината за това е, че тези модели са по-ортопедични.

Как да направим промяната от детско креватче в по-голямо легло лесна?


Не изненадвайте детето си!

Малките деца не обичат внезапните промени. Те могат да останат много разочаровани, когато забележат, че любимото им детско креватче вече го няма и на негово място се е появило голямо легло. Подгответе детето си за промяната!

Включете детето в процеса!

Направете промяната забавна и приятна. Въведете детето в процеса, като му позволите да избере новото легло. Заложете на светли и приятни цветове, за да може детето ви да се чувства щастливо от промяната.

Поставете новото легло на мястото на старото креватче!

Ако пространството е достатъчно голямо, след като сте премахнали детското креватче, поставете новото легло там. Това прави промяната по-лесна и детето ще свикне много по-бързо.

Изберете най-доброто легло и най-добрия матрак, за да може детето винаги да се събужда с усмивка!

Подобни статии

Признаци на проблеми със съня при децата
Признаци на проблеми със съня при децата
Всички знаем, че за здравия ум и тяло е необходим добър, спокоен сън. Това важи особено за децата, които се нуждаят от добри 2-3 часа повече сън всяка вечер, отколкото възрастните. За да получават...
Изберете матрак и легло за детето ви!
Изберете матрак и легло за детето ви!
Как да изберем матрак и легло за дете? Щом става въпрос за съня на децата, винаги трябва да залагаме само на подходящи матраци и качествени легла. При избора на детски матрак или легло трябва да...
50 от най-интересните факти за матраците
50 от най-интересните факти за матраците
Колко знаете за матраците и леглата? Колко често си мислите за матрака си? Или за леглото си? Това не e често срещан въпрос. Прекарвате една трета от живота на матрака си – в сън, четене или...
Помощ! Детето скача върху нашите матраци!
Помощ! Детето скача върху нашите матраци!
Какви са Вредите от Скачането Върху Нашите Матраци? Знаете ли кой е един от най-сериозните врагове на матраците? Не, това не са акарите, не е даже прахът, влагата или миниатюрните микроорганизми,...