Изберете матрак и легло за детето ви!

  1. Как да изберем матрак и легло за дете?
  2. Какъв трябва да е детският матрак?
  3. Как правилният матрак ще осигури най-добрия сън за детето ви?
  4. Как да направим промяната от детско креватче в по-голямо легло лесна?
    1. Не изненадвайте детето си!
    2. Включете детето в процеса!
    3. Поставете новото легло на мястото на старото креватче!

Как да изберем матрак и легло за дете?

Щом става въпрос за съня на децата, винаги трябва да залагаме само на подходящи матраци и качествени легла. При избора на детски матрак или легло трябва да се съобразим с някои важни фактори.

Какъв трябва да е детският матрак?

Ако възрастта на детето е между 1,5 и 3 години, трябва да помислите за смяна на детското легло с по-голямо. Тази промяна няма да е лесна, тъй като детето е спало в детското креватче от самото начало. Когато се чудите как да изберете матрак за вашето дете, основното нещо, на което трябва да обърнете внимание, е твърдостта на модела.

Как правилният матрак ще осигури най-добрия сън за детето ви?

Както вече споменахме, степента на твърдост при избора на детски матрак е най-важната особеност. Защо това е така?

Специалистите препоръчват по-твърди (ортопедични) матраци, които осигуряват правилна поддръжка на гръбначния стълб и едновременно с това придават комфорт на детето по време на сън. В наши дни, можем да открием разнообразие от детски матраци, изработени от различни материали – мемори пяна, покет пружини, латекс или полиуретанова пяна. Ако изберете да заложите на детски матрак с мемори пяна, трябва да съобразите, че мемори пяната е материал, който се влияе не само от телесната температурата, но и от температурата в стаята и поради тази причина не се препоръчва за деца. Повечето родители залагат на матраци от латекс или полиуретанова пяна. Причината за това е, че тези модели са по-ортопедични.

Как да направим промяната от детско креватче в по-голямо легло лесна?


Не изненадвайте детето си!

Малките деца не обичат внезапните промени. Те могат да останат много разочаровани, когато забележат, че любимото им детско креватче вече го няма и на негово място се е появило голямо легло. Подгответе детето си за промяната!

Включете детето в процеса!

Направете промяната забавна и приятна. Въведете детето в процеса, като му позволите да избере новото легло. Заложете на светли и приятни цветове, за да може детето ви да се чувства щастливо от промяната.

Поставете новото легло на мястото на старото креватче!

Ако пространството е достатъчно голямо, след като сте премахнали детското креватче, поставете новото легло там. Това прави промяната по-лесна и детето ще свикне много по-бързо.

Изберете най-доброто легло и най-добрия матрак, за да може детето винаги да се събужда с усмивка!

Подобни статии

Признаци на проблеми със съня при децата
Признаци на проблеми със съня при децата
Всички знаем, че за здравия ум и тяло е необходим добър, спокоен сън. Това важи особено за децата, които се нуждаят от добри 2-3 часа повече сън всяка вечер, отколкото възрастните. За да получават...
Помощ! детето скача върху нашите матраци!
Помощ! детето скача върху нашите матраци!
Какви са вредите от скачането върху нашите матраци? Знаете ли кой е един от най-сериозните врагове на матраците? Не, това не са акарите, не е даже прахът, влагата или миниатюрните микроорганизми,...
50 от най-интересните факти за матраците
50 от най-интересните факти за матраците
Колко знаете за матраците и леглата? Колко често си мислите за матрака си? Или за леглото си? Това не e често срещан въпрос. Прекарвате една трета от живота на матрака си – в сън, четене или...
Видове спални и легла
Видове спални и легла
Легла и спални Обща информация Всяка спалня, както добре знаем, има нужда главно от легло. То се използва за качествена почивка, здравословен сън и възстановяване на енергията за следващия...