Задължителни ли са подматрачните рамки?

  1. Подматрачните рамки осигуряват по-дълъг живот на матрака
  2. Защо е задължителна подматрачната рамка?
  3. Видове подматрачни рамки и тяхните предимства
  4. С какви размери трябва да бъде подматрачната рамка?
  5. Безплатна доставка на подматрачни рамки от eMatraci.bg

Подматрачните рамки осигуряват по-дълъг живот на матрака

Дали подматрачните рамки са задължителни за един матрак е често обсъждана тема. Отговора на този въпрос, зависи от няколко ключови фактора. Първи и много важен фактор е типа на матрака. Това означава, че ако сте се насочили към закупуване на двулицев матрак, то задължително ще ви бъде необходима подматрачна рамка, но ако държите матрака да бъде еднолицев, то тогава не е нужно да взимате отделно подматрачна рамка, защото всички еднолицеви матраци разполагат с вградена рамка.

Защо е задължителна подматрачната рамка?

Освен, че подматрачната рамка ще допълни комфорта на вашият матрак, то той ще го предпази от пропадания на ядрото и запази по-дълъг период чист. Подматрачните рамки са изградени с еластични ламели, между които има свободно пространство, за да преминава въздуха свободно. Проветрението осигурява чиста среда за сън, предпазва матрака от развитие на бактерии в него, а също така ще предпази и вас от нежелани алергии или раздразнения по кожата.

Видове подматрачни рамки

Видове подматрачни рамки и тяхните предимства

За тези, които имат проблем с мястото за съхранение, подматрачните рамки с повдигащ механизъм са сред най-предпочитаните модели. Те позволяват да повдигате матрака и да се възползвате от пространството под рамката, за да прибирате вещи, които заемат повече място.
Друг вид предпочитани подматрачни рамки са моделите със специално повдигане в зоната на главата и краката. Тези модели са подходящи и при хора, които са трудноподвижни или страдат от някакъв вид заболяване. Повдигането при тях може да бъде както ръчно, така и чрез дистанционно задвижване.

С какви размери трябва да бъде подматрачната рамка?

Както матрака, така и подматрачната рамка трябва да бъдат с едни и същи размери. Ако веще имате закупено легло, но се чудите с какъв размер да бъде матрака и рамката е добре да измерите светлия отвор на леглото (вътрешната част) там къде ще бъдат сложени матрака и подматрачната рамка.

Подматрачните рамки са изключително важни при използването на двулицев матрака. Те не бива да бъдат пренебрегвани ако желаете да се наслаждавате на матрака си по-дълго време.

Подматрачните рамки са изключително важни при използването на двулицев матрака. Те не бива да бъдат пренебрегвани ако желаете да се наслаждавате на матрака си по-дълго време.

Безплатна доставка на подматрачни рамки

Безплатна доставка на подматрачни рамки от eMatraci.bg

В eMatraci.bg разполагаме с различни видове подматрачни рамки, предлагащи се в многообразие от размери - 72/190, 82х190, 90х190, 90х200, 114х190, 114х200, 120х190, 120х200, 140х190, 140х200, 144х190, 144х200, 160х200, 164х190, 180/200. Освен в посочените по-горе размери, повечето модели могат да бъдат изработени и в размери на клиента. За вашето максимално улеснение ние ви предлагаме и безплатна доставка до градовете Пазарджик, Русе, Варна, Монтана, Перник, София Бургас и други.