Двулицеви матраци Латекс ЕКОН

 1. Латексови двулицеви матраци Латекс ЕКОН
 2. Двулицеви матраци Латекс ЕКОН:
 3. Лукс – Black Label
  1. Лукс – цип
  2. Стандарт – борд
 4. Кокос Стандарт
  1. Корал 7 зони
  2. Корал
  3. aiRaiR Latex
  4. Натура
  5. Латекс СОМВО
  6. МемориЛатекс Лукс
  7. МемориЛатекс Gold

Латексови двулицеви матраци Латекс ЕКОН

Най-известните латексови матраци в България, това са матраци Латекс ЕКОН. Те произвеждат прецизни, качествени продукти, като имат вече над 30 години опит. Изработват еднолицеви и двулицеви матраци, като тук ще разгледаме вторите:

Двулицеви матраци Латекс ЕКОН:

Лукс – Black Label

Матракът е от 100% латекс и предлага 7 зони на комфорт. Външният му калъф е изработен от белгийски текстил, който е преминал през антиакарна обработка, и е с цип, а вътрешният калъф е от 100% памук и нетъкан текстил. Ватата е от 100% полиестер. Моделът има две твърдости, които са M (средно твърд; до 95кг) и F (твърд; над 95кг). Матракът е ортопедичен, еластичен, удобен, проветрив, антиалергичен и антибактериален, и е обработен със сребърни йони. Можете да го поръчате и в нестандартен размер, след запитване. Продуктът изисква подматрачна рамка. Висок е 18 или 20 сантиметра, според модела. 10 години гаранция.

Лукс – цип

Матракът е изработен от 100% латекс. Има 7 зони на комфорт. Външният калъф е с цип и е изработен от немски текстил, който е обработен антиакарно. Вътрешният калъф е от 100% полиестер и нетъкан текстил, а ватата е от 100% полиестер. Две са зоните на твърдост – M (средна) и F (твърда). Този матрак е комфортен и ортопедичен, осигурява циркулация на въздуха и антибактериална и антиалергична среда. Ако сте семейни, можете да поръчате матрака си в две половини с различна твърдост (M – за жената; F – за мъжа). Матракът трябва да бъде ползван с подматрачна рамка. Произвежда се и в нестандартни размери – след запитване. Височина – 16, 18 или 20 сантиметра. Гаранция – 10 години.

Стандарт – борд

Матракът е изграден от 100% латекс и предлага 7 зони на комфорт. Вътрешният калъф е с борд и е изработен от 60% памук и 40% полиестер. Вътрешният калъф е от 100% памук, а ватата – 100% полиестер. Две твърдости – M (средна; до 95кг) и F (твърда; над 95кг). Моделът е ортопедичен, удобен, еластичен, антиалергичен и проветрив. Продава се и в нестандартни размери, по поръчка, но след запитване. Използва се с подматрачна рамка. Височина – 16, 18 или 20 сантиметра. Гаранция – 10 години.

Кокос Стандарт

Ядрото е изградено от пенолатексови канали, като те са разположени вертикално по дължината и осигуряват приток на въздух, който възпрепятства влагата, мухъла и микроорганизмите. За допълнителна устойчивост са използвани два слоя кокос, който подпомага правилната позиция на гръбнака и разпределението на тежестта. Тези кокосови вложки са от кокосови влакна и естествен латекс. Калъфът е от 60% жакард и 40% памук, като е обработен антибактериално и антиакарно. За този матрак е нужна ламелна подматрачна рамка. Произвеждате се поръчкови нестандартни размери от този модел, след запитване. Височина – 18 или 20 сантиметра. Гаранционен срок – 10 години.

Корал 7 зони

Ядрото е от 100% латекс и е изградено по две технологии за обработка. Матракът има седем зони на комфорт, като те действат ортопедично и осигуряват правилна позиция на гръбнака. Латексът осигурява спокоен сън, понеже възприема очертанията на тялото, а и създава чудесна проветривост и хигиеничност. Този матрак е антиалергичен и антибактериален. Външният калъф е изграден от нетъкан текстил, е вътрешният – от 100% полиестер, като ватата също е от 100% полиестер. Матракът е със средно ниво на твърдост, трябва да бъде използван с подматрачна рамка и може да се поръча в нестандартен размер, след запитване. Висок е 20см. Гаранция – 5 години.

Корал

Матракът е изграден от 100% латексна пяна, която носи удобство и комфорт. Външният калъф е с борд и е изработен от 100% полиестер (а също и ватата). Вътрешният калъф е от 100% памук. Предлага се в средна твърдост. Матракът е ортопедичен, еластичен, удобен, проветрив и антиалергичен. Изисква подматрачна рамка за използване. Можете да направите запитване за поръчка на нестандартен размер. Височината на този модел може да бъде 16, 18 или 20 сантиметра. Гаранция – 5 години.

aiRaiR Latex

Този матрак е с моноблокова структура. Тя се състои от независими вертикални канали, които осигуряват идеална релаксация, а отворите носят добра въздушна циркулация и контролират топлината и влажността. Движенията в едната половина на матрака няма да бъдат усетени от спящия в другата половина. Ядрото е от 100% пенолатекс. Моделът е със седем зони на комфорт и сваляем калъф. Външният калъф е от белгийски текстил, а вътрешният – 100% памук. Ватата е изработена от 100% полиестер. Калъфът е обработен със сребърни йони. Матракът е ортопедичен, проветрив, гъвкав, удобен и с независими опорни точки. Трябва да го използвате с подматрачна рамка. По заявка могат да бъдат поръчани нестандартни размери, но след запитване. Височина на модела – 20см. Гаранция – 10 години.

Натура

Изграден от каучуков латекс, който придава гъвкавост, поддържа костите и мускулите и осигурява правилната позиция на тялото, като същевременно е подходящ за хора, които имат проблеми с алергии, дихателни проблеми или чувствителна кожа. Ядрото е проветриво, като по този начин не позволява развитието на акари и бактерии. Има две страни, като едната е лятна (памучна), а другата – зимна (от вълнена вата). Калъфът е Organic Cotton 3D трико и има цип за лесна поддръжка. Матракът е с различни твърдости – M (средна) и F (твърда). Трябва да го използвате с подматрачна рамка. След запитване, може да бъде изработен и в нестандартен размер. Височина – 20 см. Гаранционен период – 10 години.


Латекс СОМВО

Ядрото е от пенолатекс и има седем зони на комфорт. Еластичният латекс позволява свободни движения на тялото и удължава живота на ядрото. Добавена е кокосова вложка за оптимална проветривост. Матракът е идеален за хора, които страдат от проблеми с гърба, кръста, кожата или пък от алергии. Горната част представлява топ матрак (6см), който и със сърцевина по избор (мемори пяна, латекс или Cool gel). Термоактивната мемори пяна осигурява допълнителен комфорт. Специалната латексна пяна е с капсули Cool Gel, които служат за регулация на температурата, като освобождават топлината от тялото. Външният калъф е с цип. Вътрешният е изработен от памучно трико. Матракът е антиалергичен, антибактериален, антиакарен, антистатичен и трябва да бъде използван с подматрачна рамка. В нестандартни размери се изработва след запитване. Супер височина от 26см и 10 години гаранция.

МемориЛатекс Лукс

За ядрото на този модел са използвани 14см пенолатекс и 4см меморилатекс. Обособени са 7 зони на комфорт, което придава изключително добра ортопедичност и анатомичност. Тежестта на тялото се разпределя равномерно по цялата повърхност на матрака. Външният калъф е от трико с тройна плетка и е с два ципа. Вътрешният калъф е изработен от нетъкан текстил. Матракът подобрява кръвообращението, отпуска мускулите, създава идеална опора на тялото, осигурява по-качествен сън, има антиалергични, антибактериални и антиакарни свойства. Използва се с подматрачна рамка. Можете да поръчате нестандартен размер, но след запитване. Височина – 20см. Гаранция – 10 години.

МемориЛатекс Gold

Матракът е с ядро от пенолатекс, дебел 14см. Има добавен мемори латекс, които е 4см е има подобряващи кръвообращението, релаксиращи и ортопедични свойства. Моделът е със седем зони на комфорт и средна степен на твърдост. Външният калъф е изработен от кашмир и злато и е с цип, така че поддръжката му е лесна. Матракът е удобен, разпределя равномерно тежестта, осигурява идеален сън, действа антиалергично и антибактериално. Трябва да го ползвате с подматрачна рамка. Можете да направите запитване за поръчка на нестандартен размер. Височина на матрака – 18см. Гаранционен срок – 10 години.

Подобни статии

Латексови матраци за отлично здраве
Латексови матраци за отлично здраве
Латексов матрак – защо да заложим на него? Както не веднъж сме споделяли, при покупката на матрак трябва да бъдете много внимателни, защото сънят предопределя не само настроението ви през деня,...
Топ матраци за хотели – Кои са подходящи?
Топ матраци за хотели – Кои са подходящи?
Какви топ матраци за хотели да изберем? Същност на различните топ матраци за хотели Топ матраците представляват специфичен вид матраци, които се отличават по функция и вид от нормалните,...
Топ матраци
Топ матраци
Какво е топ матрак? Топ матракът е аксесоар, който се използва с матрак. Всъщност топ матракът е вид тънък матрак, чиято височина варира между 3 см и 9 см. Топ матраците, подобно на матраците,...
Производство на матраци в различните държави
Производство на матраци в различните държави
Тенденции в производството на матраци в различните държави Размери, цени, материали при матраците, вероятно са основните фактори, които касаят експертите и лидерите в производството на...