Анатомични или ортопедични възглавници да изберем?

  1. Каква е разликата между ортопедични и анатомични възглавници?
  2. Как да изберем между анатомични и ортопедични възглавници?

Каква е разликата между ортопедични и анатомични възглавници?

Изборът на качествена и удобна възглавница е еднакво важен и като този за матрак, легло и дори цвят на спалнята, когато става въпрос за перфектното обзавеждане в името на перфектната почивка и отмора. Ето защо дилемата дали да вземете анатомична или ортопедична възглавница съвсем не е нелогична или глупава, а напротив – напълно оправдана и достойна за една бърза дискусия. На първо място, трябва да разберете обаче каква е разликата между двата вида възглавници. Едва тогава вие ще успеете да направите и своя избор и сами за себе си да прецените кой е по-добрият конкретно за вас вариант. В повечето случаи съвременните възглавници, всъщност, винаги са анатомични. Те са изградени така, че да паснат максимално добре на вашата извивка на шията и да заемат формата на главата.

👉Разгледайте всички модели анатомични възглавници

Не така обаче седят нещата с ортопедичната възглавница, която според много специалисти е едновременно анатомична и по-специална възглавница. Идеята на ортопедичната възглавница, обикновено, е да създава естествено проветряне на въздуха в основата си, тоест да не допуска микроби до ядрото или повърхността си. В момента това за вас може и да не представлява кой знае какво предимство, но ако се замислите, именно те, микробите, често са причина за нашите заболявания, алергии и дори инфекции. От друга страна, ортопедичната възглавница е изработена върху основата на иновативни технологии, позволяващи да се снема напрежението, натрупано през деня. Дори това напрежение да не е точно в областта на главата или на шията, а например, надолу по раменете или в торса на тялото, сънят върху една такава възглавница, би могъл да ви помогне да се почувствате значително по-добре на сутринта.

👉Разгледайте всички модели ортопедични възглавници

Последно, но не по важност, в сравнението между анатомичната и ортопедична възглавница е важно да отбележим и още една подробност. Тя е свързана с факта, че при анатомичната възглавница акцентът е в нейната форма, а не толкова в материята или структурата, от която е изградена. Точно това е особеното и практичното при ортопедичните възглавници. Най-често, те изглеждат като напълно обикновени възглавници и с просто око трудно можем да различим какво толкова им е особеното или неповторимото. Значимото при тях обаче се корени дълбоко в технологията, на базата на която е изработена дадената възглавница, а тъй като тя е ортопедична, обикновено, свойствата й са свързани с лечение на ортопедични заболявания или дискомфорти, както и превенция на бъдещи такива.

Как да изберем между анатомични и ортопедични възглавници?

Нашият специален съвет е да пробвате дали анатомичната, или ортопедична възглавница, още в магазина, защото само така ще прецените най-добре кой вариант би паснал идеално на вашите нужди, вашето тяло и вашата спалня! Успех и приятно пазаруване, приятели!