Алергии? Може би вашата възглавница е виновна

  1. Възглавници и алергии
  2. Факти за алергиите и възглавниците:

Възглавници и алергии

Вероятно прекарвате около една трета от деня си в сън и макар да се чувствате сигурни и здрави в стаята си, вашата среда за сън може да окаже значително влияние върху цялостното ви здраве, особено когато става въпрос за алергии. Имате ли симптоми на алергии, които смятате, че може да са причинени от възглавницата ви?

Най-лесният начин да намалите излагането на прахови акари е като перете възглавницата си. Праховите акари се натрупват във възглавницата ви и изострят симптомите на алергия. Най-добрият начин да се избавите от всички алергени в спалнята ви е да изпирате спалното си бельо редовно. И докато повечето хора перат спалното си бельо веднъж седмично, то много от тях забравят да обърнат внимание и на самата възглавница.

Факти за алергиите и възглавниците:


– Един от четири човека знаят, че възглавниците трябва да се сменят на всеки две години, но изчакват по-дълго, за да ги заменят.

– Един от пет души никога не са прали възглавницата си

– 70% от хората ги е срам да покажат възглавницата си пред други хора

Наскоро е проведено проучване, в което са попитани 1000 души за техните навици за хигиената на възглавниците им и проблемите им с алергиите. Проучването сочи, че докато почти 90% от хората мият чаршафите си един до три пъти на месец, 20% никога не перат възглавниците си, а близо 45% перат възглавницата си само веднъж годишно.

Освен това, въпреки че близо 70% от анкетираните казват, че удобната възглавница е важна за качествения сън, много от тях държат възглавницата си много по-дълго от препоръчителния двугодишен срок. За съжаление това означава, че повечето от нас спят на възглавници, които вече не са удобни и са пълни с прахови акари, пот, мъртва кожа и други алергени. Ако сте като 80% от анкетираните, които посочват, че се борят с алергии, експертите препоръчват на всеки три до шест месеца да миете възглавницата си в гореща вода с течен препарат. Ако имате възглавница от мемори пяна, този съвет не се отнася за вас, тъй като възглавниците от мемори пяна са антимикробни и не е необходимо да се перат.

Като направите това навик за здравословен сън, вие ще пазите акарите далеч от възглавницата си и ще елиминирате алергените. Това просто нещо може значително да подобри обстановката ви за сън, да ви помогне да подобрите цялостното си благосъстояние и да ви позволи да се насладите по-пълноценно на тези съществени осем часа сън.

Подобни статии

Ортопедични възглавници за по-добър сън
Ортопедични възглавници за по-добър сън
Как ортопедичните възглавници ще ви помогнат за по-добър сън? Възглавниците са един от най-съществените аксесоари в спалнята, който ще ви помогне да отпочинете по-добре и да заспите бързо и лесно...
Избери перфектната възглавница
Избери перфектната възглавница
Как да изберем перфектната възглавница? Търсенето на качествени аксесоари за сън може да бъде истинско предизвикателство, особено, когато става въпрос за подходяща възглавница. При пробването на...
Възглавници от мемори пяна
Възглавници от мемори пяна
Възглавници от мемори пяна – предимства Кои са плюсовете на възглавници от мемори пяна? Memory foam или в директен превод от английски език – мемори пяна – е специализиран материал, който усилено...
Причинява ли матракът алергии?
Причинява ли матракът алергии?
Влияе ли матракът на алергиите ви? Алергиите могат да бъдат много досадни и дразнещи. Тези от нас, които страдат от тях, прекарват голям период от време, опитвайки се да не ги провокират. В...