Евтини матраци с отстъпка до 80%

Какво е подматрачна рамка и дали ни е необходима?

Подматрачната рамка е продукт, за който много от клиентите се чудят дали им е необходима, когато им предстои покупка на матрак. Имайте предвид, че не за всеки матрак е нужна такава - има видове матраци, които са с вградена подматрачна рамка. Това са еднолицевите модели, при които няма нужда от закупуване на отделна подматрачна рамка. При двулицевите матраци, обаче, ще ви е нужна такава. Подматрачната рамка се използва за поставяне на двулицевият матрак отгоре, като това позволява обръщането му периодично. Едно от главните предимства на рамките е това, че осигуряват нужната циркулация на въздуха, така че да не се образува влага в матрака, запазвайки го в нормален за ползване вид по-дълго време.

Подматрачни рамки - ламели
Преди да се насочите към покупка на подматрачна рамка, проверете задължително дали леглото, което ще използвате не е снабдено с такава. Много от моделите спални и легла вече се предлагат с включена подматрачна рамка.

Видове подматрачни рамки

Подматрачните рамки се делят на няколко вида. Спрямо материалът, от който е изработен профила, могат да бъдат дървени или метални подматрачни рамки, като и двата вида са с букови ламели, еластични и комфортни при употреба. Според функционалността си, отделните подматрачни рамки се делят на повече разновидности:

  • метални легла, включващи крачета
  • подматрачни рамки с повдигащ механизъм
  • подматрачни рамки с електронно задвижване
  • рамки с регулиране на твърдостта

Металните легла са функционално и практично решение, когато имате нужда от евтино легло, което да предоставя и висок комфорт по време на сън. Те не заемат излишно място в дома, а са със същите размери като тези на матрака. Този тип легла са подходящи предимно за жилища с по-малко пространство. Включват метална подматрачна рамка с крачета, като при някои от моделите имате възможност и за избор на височината на крачетата според необходимостта.

Подматрачни рамки с повдигащ механизъм
Голяма част от потребителите търсят подматрачни рамки с повдигащ механизъм, за да използват подматрачното пространство за съхранение на вещи. Този тип рамки могат да бъдат както със стандартно повдигане, така и във вариант със странично отваряне.
Ако сте от хората с отношение към добрия сън, ви предлагаме да се насочите към подматрачни рамки с регулиране на твърдостта. Тази допълнителна функция на рамките ви позволява да контролирате твърдостта според индивидуалните си изисквания. Чрез разместване на специалните държачи на част от ламелите, можете да настроите рамката да е по-еластична, което ще омекоти усещането по време на сън, ако матракът ви е по-твърд или другият вариант е да стегнете ламелите така, че да постигнете по-висока твърдост, ако предпочитате това. Всичко зависи от личните ви предпочитания.
Най-високият клас подматрачни рамки, които се предлагат, са тези с електронно задвижване. Повечето от тези модели са с повдигане в областта на главата и краката, задвижвани с дистанционно. Подходящи са както за потребители, целящи най-високо ниво на комфорт, така и за хора, на които им се налага да са в легнало положение по-дълго време, поради някакво заболяване.

Подматрачни рамки - цени и размери

В онлайн магазинът ни ще откриете подматрачни рамки ТЕД и Mattro като се предлагат модели освен със стандартни размери, така и в изработка на нестандартни такива. Ще откриете евтини подматрачни рамки с промоции в единични размери като 82 х 190, 90 х 200, 114 х 190, 120 х 190, както и двойни размери за спалня 140 х 200, подматрачни рамки 160 х 200, 164 х 190, 180 х 200 и други. Благодарение на промоциите, които се обявяват ежемесечно, може да закупите евтина подматрачна рамка от висок клас, като се възползвате и от безплатната доставка, която предлага магазинът ни.