Шест Сигурни Знака, че Матракът ви е за Смяна 5.00/5 (100.00%) 26 votes

Шест Сигурни Знака, че Матракът ви е за Смяна

6 знака, че матракът е за смяна

Шест Причини да се Сдобиете с Нови Матраци

С настъпването на пролетта или просто с внезапно осеяло ви вдъхновение за промяна и творчество, най-често обичаме да пренареждане неща у дома, да освежаваме отделните помещения, да украсим интериора допълнително за истинско съвършенство, за завършен вид. Но точно в тези моменти, предпочитаме да сменим я някоя мека мебел, я украса от стената. Почти никога не се замисляме дали не е време да сменим и домашните си матраци – в спалнята, в детската стая, в гостната, ако имате такава, та дори и на вилата. Матраците обаче също трябва да се подменят, не само защото не са вечни, но и защото изпълняват такива важни за вашето здраве функции, че изобщо не е редно да спите на стари матраци. В случай, че и вие сте в настроение за промяна у дома или за освежаване на интериора, следващите шест причини ще ви накарат да смените своите матраци у дома още днес:

1. Имате Постоянни Болки по Тялото, Които Изпитвате Още със Ставането от Леглото

Болките може да са всякакви – от шипове на врата, през неразположения в кръста и до схващания в областта на раменете, гърба и дори главата – но причината по всяка вероятност е една: имате лош, некачествен или просто неудобен матрак. Едно е да сте настинали или да имате някакво хронично заболяване, което ви причинява неразположенията, но друго е всяка сутрин да се събуждате с тях. Дори и да сте с диагноза болни стави или артрит, отново трябва да се замислите за смяна на матрака, т.е. да си изберете по-качествен и луксозен, за да си осигурите максимум комфорт.

2. Правите Пролетно Почистване, Основен Ремонт или Пълно Преобзавеждане – Купете и Нови Матраци

След като сменяте спалнята или част от нейните мебели – гардероба, тоалетката, шкафовете – не е редно да оставите стария матрак и да го сложите върху новото легло. Приемете нещата така: ако леглото е само обвивката, а матракът – сърцевината – то той изпълнява далеч по-важни функции от гледна точка на вашата пълноценна почивка и здравословен сън.

Пролетно почистване

3. Месецът на Любовта е!

Февруари…И без дори да се опитваме да проявяваме кой знае колко оригинален мръснишки хумор, матраците са свързани с любовта, с 14 февруари. В тази връзка, много фирми предлагат страхотни матраци с отстъпки и специални оферти (например комплект с легло). Матраци Тед винаги имат такива супер предложения!

4. Имате Кожна Алергия

Матракът може да няма нищо общо, но най-вероятно той се е „инфектирал“ от неприятните невидими буболечки (тип акари), които се загнездват в леглото ви и ви хапят цяла нощ. Това не е просто обикновена алергия, която да премине с времето, а риск от развиване на тежки заболявания като астма.

5. Матракът ми Говори…

Лошо! Спокойно, вие не сте луди. Просто матракът се е захабил. За съжаление в случая няма какво да направите повече за него, освен да го замените за нов.

6. Матракът ви е на Минимум 7 Години.

Ами това е. Животът му мина и повече няма какво да го мъчите. Време е за нови матраци! След тази възраст какъвто и да е матракът, той просто започва да губи своите свойства и основни функции.

Сигурни знаци, че е време за нови матраци