Най-важните въпроси за матраците! 5.00/5 (100.00%) 18 votes

Най-важните въпроси за матраците!

Въпроси, които трябва да си зададем преди да закупим матрак!

След многото безсънни нощи, най-накрая сте решили да инвестирате в нов матрак? Преди да направите тази покупка, трябва да проучите прецизно, какво се предлага на пазара и да откриете най-подходящия модел за вас. Подготвили сме ви най-важните въпроси, които трябва да си зададете преди покупката на матрак.

С какъв бюджет разполагате?

Преценете, с какъв бюджет разполагате. Проверете състоянието на леглото си, за да определите дали се нуждаете от матрак или цял комплект с включена подматрачна рамка. Това е дългосрочна инвестиция и не трябва да правите компромис.

Каква е позицията ви за сън?

Позицията ви на сън, също е определяща при избора на матрак. Трябва да изберете модел, който да ви осигури комфорт и спокойствие и ще премахне болките, причинени от стария и неудобен матрак.

Какви за функциите на новия матрак?

Множеството предлагани матраци, понякога могат да объркат представите ви, кой модел е най-подходящият за вас. Функциите, които трябва да притежава един нов матрак са: качество, комфорт и удобство. Мемори пяна, покет пружини, латекс или комбинация от всички – изборът е ваш!

Предстои ли ви преместване в нов дом?

Ако леглото, на което спите в момента, позволява по-голям матрак, не забравяйте да помислите за няколко години напред, а именно – дали ви предстои преместване в по-голям или по-малък дом. Имайки предвид, че може да притежавате матрак в продължение на 5-10 години, това е важен фактор, на който трябва да обърнете внимание.

Имат ли гаранция матраците?

Всички матраци имат гаранция. Независимо, дали купувате матрак от физически магазин или онлайн, трябва да сте сигурни, какво включва гаранцията на новия матрак и колко години е тя.

Изборът на нов матрак е дългосрочна и важна инвестиция. Преценете, кой модел ще е най-подходящия за вас и, ако имате въпроси, не се притеснявайте да ги зададете на специалистите в тази област.