Матракът ви скърца! Ами сега? 5.00/5 (100.00%) 13 votes

Матракът ви скърца! Ами сега?

Скърцащи матрациКакво Да Правим ако Нашите Матраци Скърцат?

Ако смятате, че имате неудобни матраци у дома, почакайте да чуете това. Можете да си имате доста по-сериозни проблеми от неудобството. Какво ще кажете за скърцащи матраци? Те не само че не ви дават мира да спите, но и будят децата, а често ви създават и проблеми с така претенциозните за тишина и спокойствие съседи.  Ако матракът ви скърца, не изпадайте в паника. Разбира се, че можете да коригирате положението веднага или малко по-бавно – с повече усилия, с малко работа, време и помощ от нас. Вижте какво да правите в случай, че и вие имате неудобни стари матраци, или скърцащи такива.

Купете си Нови Матраци

Естествено, това е най-лесното и  бързо решение. Няма лошо да прибегнете до него, но не винаги ще ни се иска да го направим, нали? Истината е, че ако матракът ви скърца, а в същото време отговаря на качествата комфорт и напасване като размери с нестандартното ви легло, а освен това, е и сравнително нов, няма нужда от нов. Ако обаче е стар, няма какво да спестявате пари – време ви е за нов матрак или съвсем скоро към скърцането ще се появят и нови проблеми.

Скърцащи матраци - снимка

Поставете топ Матраци

Функцията на съвременните топ матраци е да коригират не толкова функционалните основни матраци. Много хора смятат, че с поставянето на нови подматрачни рамки, ще си разрешат проблемите с вдлъбнатините или скърцането на матрака. Това обаче е грешен подход. Самите подматрачни рамки се слагат за повече стабилност. Аксесоарите за сън, които удължават живота на старите ви матраци, и в същото време ги правят по-функционални, включително и по-малко скърцащи, са така наречените топ матраци.

Подматрачни Рамки Обаче Понякога Също Действат

Сложете подматрачна рамка в съчетание с ново легло. Понякога, топ матраците работят, но ако основата на леглото е стара, проблемът реално не е в матрака ви, а в основата. Следователно, в случая, на вас ви трябва стабилност, което ще намерите в лицето на подматрачните рамки.

Скърцащи матраци - снимка

Заемете се с Проблема Сами!

Можете да накарате вашия матрак да спре да скърца. Как да го направите? Опитайте се правилно да позиционирате матрака. Често, когато има значителни разлики между размера на матрака и основата под него, самият матрак започва да заема странна, неестествена позиция върху леглото, с което в определена своя част той се вдлъбва и започва да скърца. Друг вариант е да обърнете страната на вашия двулицев матрак. Възможно е долната част на матрака, опираща до некачествената подматрачна рамка или твърде старото легло да бъде повредена, от което да идва и скърцането. В такъв случай обаче горната част, върху която ще лежите, ще бъде дефектната, така че най-добре е да се подсигурите и с подходящ топ матрак.