Матраци Латекс ЕКОН 5.00/5 (100.00%) 15 votes

Матраци Латекс ЕКОН

Матраци Латекс ЕКОН

Матраци Латекс ЕКОН

Матраци Латекс ЕКОН са уникални не само поради високото си качество и балансирано преминаване от стандартизирани похвати и методики за производство към иновативност и прогрес в сферата на пълноценния и здравословен сън, но и защото са пионери в латекса. Именно те са първите матраци, изградени изцяло от латекс и то не само на територията на България, но и в цяла Европа. И тъй като при останалите родни и европейски фирми срещаме матраци от латекс, трябва да уточним, че те са предимно разработени в съвместно сътрудничество с други фирми и производители, докато в момента матраци  Латекс ЕКОН представляват единственият едноличен производител на матраци от латекс и в цялата страна, и на територията на ЕС. За да достигне до подобен и изключителен успех, фирмата години наред е влагала в изследвания и проучвания както по повод производствената си поточна линия и технологии, така и в сферата на медицината и психологията, за да достигне до най-точната формула за осигуряване на здравословен и пълноценен сън. В резултат на тази усилена работа, матраци Латекс ЕКОН днес са истински лидери в бранша си, създатели на ортопедичната тайна за приятна почивка, която да ни тонизира, възвръща изгубената през деня енергия и съдейства за поддържането на естествената красота и здраве.

Матраци Летекс ЕКОН - латексови матраци

Матраци Латекс ЕКОН се правят по най-новата и международно призната технология на DUNLOP. Тя е ориентирана в оптималното и най-прецизно и екологично чисто разпенване на латекса. Самата технология, между другото, е призната още от миналия век за една от най-успешните в бранша си и умело е внедрена и в сферата на съвременните матраци.

От друга страна, самият латекс, който представлява екологично чисто извлечено каучуково мляко, се произвежда като екстракт от специалното дърво, наречено Hevea Braseliensis. Той се смята за максимално най-еластичния природен материал, познат на човечеството до този момент. Тази еластичност позволява оформяне и фигуриране на продуктите от фирма ЕКОН по изцяло безвреден начин, тоест без да се нарушава екологичното равновесие и без да се изпускат излишни емисии в и така прекалено замърсения напоследък въздух в околната ни среда.  

Матраци Латекс ЕКОН - латексово ядро

ЕКОН – производителят на първите и най-добри за ЕС в момента матраци от латекс – се зараждат още в далечната 1991 година. Това ги превръща и в пионерите на матраците изобщо у нас. През всички тези години компанията постоянно инвестира в преквалифицирането на своя персонал, в множество нови проучвания за най-добрите методи за осигуряване на пълноценен комфорт в леглото и по време на сън, а освен това може да се похвали и с изключително модерна база. Съвсем нормално е и след тази успешна дейност ЕКОН да получава отличие след отличие от национални и международни форуми, като едно от последните такива бе наградата Златен медал на Пловдивския панаир за “Матрак – 7 зонов, изработен от 100% пенолатекс”. Това е високотехнологично, лично за фирмата, както твърдят нейни представители, израстване и напредък в тяхната обща продукция. И до днес, екипът на ЕКОН са изключително доволни, че преди всичко и най-вече са успели да удовлетворят българската аудитория. Но този факт съвсем не означава, че ЕКОН не са модел за подражание и в Европа, където трупат все повече и повече почитатели и редовни партньори.