Латексови матраци за отлично здраве 5.00/5 (100.00%) 10 votes

Латексови матраци за отлично здраве

Латексов матрак – защо да заложим на него?

Както не веднъж сме споделяли, при покупката на матрак трябва да бъдете много внимателни, защото сънят предопределя не само настроението ви през деня, но и здравословното ви състояние. Като едни от най-здравословните и безвредни матраци се посочват тези от латекс. Материалът латекс има много преимущества що се отнася до здравето и неслучайно се използва и при изработката и на други продукти като биберони, презервативи, хирургически ръкавици и др. Какви са предимствата му обаче за добрия сън?

1. Латексът е напълно безвреден за организма

Самият факт, че първоначално с латексови матраци и възглавници са били оборудвани здравните заведения в САЩ и Западна Европа. Допълнителните вертикални и хоризонтални отвори по цялото ядро пък гарантират дишащи свойства и приток на свеж въздух.

2. Латексът отблъсква всички видове акари

Материалът латекс има естествената способност да отблъсква всички видове бактерии и акари, което обяснява и защо детски латексови матраци са основният избор на много родители.

3. Латексови матраци лекуват редица заболявания

Редица тестове установяват, че всъщност латексовите матраци с обособени отделни ортопедични зони (т.нар. 7 зони на комфорт) преборват заболявания като гръбначни проблеми, болки във врата, дегеративни болести, безсъние и др.

4. Индивидуална подкрепа дори при двама спящи с различно тегло

Доказано латексът е най-добрият избор, особено за партньори с различно тегло. Латексовите матраци Латекс ЕКОН предлагат избор на твърдост – М (средна), F (твърд) и SF (много твърд), които са препоръчителни за потребители с различно тегло. По този начин ще избегнете деформация на матрака и некомфортен сън.


5. Латексът е най-трудно деформиращият се материал

Редица тестове удостоверяват колко издръжлив и неподатлив на деформации е латексът. Благодарение на изключителната си еластичност, той възстановява първоначалната си форма дори след многократни натоварвания.

6. Латексови матраци за всеки сезон

Важно е матракът, на който спите да е комфортен целогодишно, т.е. да осигурява прохлада през лятото и топлина през зимата. Матраците от латекс са точно такива, благодарение на изолиращите си свойства, които решават проблема с нощното изпотяване.

7. Ортопедичен матрак = латексов матрак

Всички латексови матраци притежават обособени зони за индивидуална поддръжка и комфорт за всяка отделна част на тялото – глава, рамене, кръст, таз, бедра, колене и глезени. За правилното позициониране на гръбначния стълб, ортопедичността е най-важната характеристика за един добър матрак.

Най-популярните латексови матраци са на Латекс ЕКОН – гр. Бяла. Те се изработват по специална технология – DUNLOP, която гарантира най-високо качество и отговаря на всички стандарти за безопасност. Това означава, че в състава им липсват вредни химикали и съставки. Всички вложени материали са природосъобразни и екологично чисти, отговарящи на най-съвременните европейски изисквания.