Подматрачни Рамки – Метални или Дървени да Изберем? 4.61/5 (92.14%) 28 votes

Подматрачни Рамки – Метални или Дървени да Изберем?

Дървени или метални подматрачни рамки да изберем?

Дървени или Mетални Подматрачни Рамки да Изберем?

За Какво Служат Подматрачните Рамки?

Функцията на така популярните напоследък подматрачни рамки съвсем не е една. Най-общо казано, можем да твърдим, че с тяхна помощ потребителите могат значително да удължат живота на своите матраци. Това твърдение важи с изключително висока сила за двулицевите матраци. С подматрачни рамки можете спокойно и безопасно да въртите и сменяте положението на своите двулицеви матраци. По този начин, ако едната е предназначена за лятото, а другата – за зимата – ще имате винаги оптимална температура в леглото. Освен това обаче, с обръщането на вашите двулицеви матраци в съчетание с използването на качествени рамки, вие ще бъдете сигурни, че ще можете да ги използвате максимално време в перфектно, първоначално търговско състояние. С подматрачни рамки се постига и по-висока степен на комфорт по време на сън. Това е така, защото те притежават специални пружиниращи елементи, които са разпределени равномерно по цялата повърхност. Благодарение на тях, тежестта на тялото се разпределя също равномерно, което не позволява на мускулите да застават в неправилно положение.

Подматрачни рамки с повдигащ механизъм

Същото важи и за костната система и ставите. Наред с това с подматрачни рамки се повишава с 60% повече свойството на матрака да се проветрява. Тук обаче това предимство не е само в името на комфорта, но и в това на вашето здраве. Добре проветреният матрак е матракът с по-малък риск от мухъл и бактерии, които да навредят на кожата и общото ви здраве.

Каква е Разликата Между Металните и Дървени Подматрачни Рамки?

Поради всички тези предимства от използването на подматрачни рамки, днес, можем да намерим богато разнообразие от модели и дизайни. Факт е, че както съвременните матраци се различават по какви ли не фактори – иновативни матраци, евтини матраци, дизайнерски матраци и т.н. – подобно е и положението с модерните рамки. В най-общи линии обаче можем да различим предлаганите на пазара днес модели на два основни вида, а именно на метални и дървени. Така че когато тръгнете на пазар за такъв тип аксесоар за спалня, точно това трябва да е първият въпрос, на който да си отговорите: метални или дървени подматрачни рамки да изберем? Ние сме тук, за да ви дадем няколко разграничителни критерия за двата типа, така че да можете спокойно да направите своя потребителски избор и да останете доволни. Както се досещате, металните рамки са изработени от метал, докато дървените – от дървен материал. Разликата в материала, естествено, води до няколко основни разлики, свързани с техния външен вид, но най-вече с функционалността им.

Сглобяеми подматрачни рамки

Съществуват доста педантични хора, за които е от особено голямо значение правилно да съчетават материите и цветове в спалнята. Точно те ще изберат дървена подматрачна рамка, за да може да паснат перфектно с дървените легла, основи и т.н. В същото време, ако изберете метални подматрачни рамки, не трябва да се тревожите толкова много за крайния резултат като визия. В крайна сметка, подматрачните рамки почти не се виждат от матраците, завивките и т.н. По-важното е какво точно ви трябва, защото ако търсите надеждност, здравина и дълготрайна употреба, метални подматрачни рамки са по-доброто решение за вас. Дървените подматрачни рамки пък изпъкват с предимството еластичност. Гъвкавостта е гаранция за правилното разпределение на тежестта на тялото. Последна, но не по важност разлика между двата вида е, че металните подматрачни рамки понякога могат да се разглобяват, тоест те са по-функционални и мобилни. В същото време, при търсене на подматрачни рамки, ще намерите по-лесно и бързо качествени дървени подматрачни рамки, тъй като те са по-често разпространени.